NIEAKTYWNY WIDGET NA ANDROID

mirass18

Witam
Zakupiłem sterownik bramowy Wi-Fi 2 -kanałowy supla SBW-02 pewnie z rok temu. Dokonałem konfiguracji, wszystko się powiodło. Od razu po konfiguracji, dodałem sobie również widget na pulpit jeden do całej bramy drugi do furtki. Wszystko do wczoraj działało bez żadnych problemów, używam widgetów codziennie kilka razy. Około 2 tygodnie temu zainstalowałem aplikację supla na innym telefonie, zalogowałem się do aplikacji danymi jak na swoim urządzeniu, dodałem również widget do pulpitu i wszystko działało. Idąc za ciosem w dniu wczorajszym rozbudowałem suple o dwóch nowych klientów(smartfony). Jednak na tych dwóch urządzeniach nie mogłem dodać widgetów tj. dodają się lecz po ich naciśnięciu na dole ekranu pojawia się komunikat z aplikacji supla treści "brak połączania z internetem". Internet jest, jak wchodzę w aplikację supla to tamtejszymi opcjami otwieram zamykam bramę, natomiast widgety nie działają. Aplikację instalowałem na urządzeniach z aplikacją rodzicielską Family link i stwierdziłem, że może to jest przyczyną. Nie mniej jednak dzień po tym fakcie problemy pojawiły się również na moim do tej pory bezproblemowo działającym urządzeniu. Po naciśnięciu widgetów wyskakuje komunikat o braku połączenia z internetem.
Zalogowałem się do supla cloud, pousuwałem smartfony/klientów ,których było 5 szt. zalogowałem się tylko do swojego dodałem ponownie widgety ale niestety bez efektu.
Proszę o pomoc.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Próbowałeś zrestartować smartfon ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Miałem podobny problem z dostępem do internetu na Samsungu Galaxy A53, ale problem występował tylko przy połączeniu LTE, a na WiFi wszystko działało. Był to jakiś problem z telefonem, bo restart telefonu rozwiązał problem. Dlatego też zapytam czy jest jakaś różnica przy użyciu WiFi, albo danych sieciowych czy może na obydwu widżet nie działa?
mirass18

Dzięki za podpowiedzi.
Grzebałem grzebałem i doszedłem, gdzieś jakimś cudem po rozwinięciu górnego paska menu, nieświadomie klepnąłem opcję oszczędzanie energii i efekt dla widgetu jest taki, że nie przejdzie przez aplikacje po wyłączeniu oszczędzania energii działa od razu. Dodatkowo sprawdziłem urządzenia dzieciaków i tam też były powłączana oszczędzania energii całkowicie bezsensu. Aha i na jednym z ich telefonów jest temat o którym wspomniał mipolansk tj. na LTE dalej jest problem a na Wi-fi działa normalnie, wiec kłania się reset tylko weź 12-sto-letniemu dziecku powiedz, że mu wyczyścisz telefon to od razu usłyszałem "ja chce pilot do bramy taki ten do kluczy" :lol: .
Problem rozwiązany dziękuje Wam za szybkie podpowiedzi na ich podstawie zrozumiałem, że to musi być coś z telefonem, tylko początkowo mając na uwadze jeszcze trzy inne smatfony z tym samym problemem moje podejrzenia się rozmyły.
Pozdrawiam serdecznie
pzygmunt
Been thanked: 59 times

mirass18 wrote: Mon Nov 27, 2023 3:21 pm wiec kłania się reset tylko weź 12-sto-letniemu dziecku powiedz, że mu wyczyścisz telefon
Zacznij po prostu od restartu telefonu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Nie chodziło mi o wyczyszczenie, tylko o pełne włączenie i ponowne włączenie.
mirass18

Ponowne uruchomienie nie pomaga:)

Return to “Pomoc”