Hej,
zauważyłem, że od paru dni Alexa ma problem z komunikacją zwrotną. Integracja działa bo steruje wszystkimi sterownikami z Supli, ale brakuje potwierdzenia w postacji "OK". Dostaję odpowiedź "Not responding".
Przy próbie załączania poprzez aplikację Alexa sterownik jest widoczny normalnie, ale po kliknięciu WŁĄCZ następuje chwilowa utrata połączenia.
Próbowałem też rozłączyć skill Supla, ale niestety nie przyniosło to rezultatu.
Czy ktoś z Was posiadających Alexa ma również podobne objawy?
Alexa - działa, ale brak informacji zwrotnej
-
michael
Ktoś coś?
Występuje u kogoś taki problem?
Występuje u kogoś taki problem?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie używam alexy, ale sprawdziłem i po podlinkowaniu skilla na nowo, działa to tak jak opisałeś. Czy próba sterowania powoduje najpierw "not responding", a po chwili pojawia się prawidłowy stan i regauje na sterowanie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
michael
W pierwszej kolejności reaguje na sterowanie, następnie utrata komunikacji, w następstwie "not responding" i ponowne pojawienie się w aplikacji już z prawidłowym (nowym) stanem.klew wrote: Thu Nov 30, 2023 9:05 am Nie używam alexy, ale sprawdziłem i po podlinkowaniu skilla na nowo, działa to tak jak opisałeś. Czy próba sterowania powoduje najpierw "not responding", a po chwili pojawia się prawidłowy stan i regauje na sterowanie.
-
bro
Hej, czy udało coś się ustalić? Sam mam ten sam problem od 5 lat, 4 sterowniki ROW-02, dwie Alexy i z aplikacji Alexy tak samo występuje problem. Światło się załącza i po 3 sekundach "... isn't responding". Dodam że skillsy typu włącz wszystkie światła działają bez problemu, bład występuje tylko przy sterowaniu pojedynczym światłem.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Próbuje się zsynchronizować z kimkolwiek u kogo występuje ten problem.
Potrzebuję się jakiś ustawić na messengerze albo watsapie abym mógł zrzucić logo dokładnie wtedy kiedy problem występuje.
Potrzebuję się jakiś ustawić na messengerze albo watsapie abym mógł zrzucić logo dokładnie wtedy kiedy problem występuje.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
bro
To ja mogę pomóc, u mnie występuje problem za każdym razem