Problem z logowaniem urządzenia
-
TanSuplaForum
Witam, od jakiegoś czasu korzystam z esp i supli. I od samego początku do dnia dzisiejszego mam problem z płynnym dodawaniem urządzeń do supli. Przy esp 01 pierwsze wgranie na ogół się udawało ale już następne graniczyło z cudem. Obecnie przesiadłem się na D1 mini i NodeMcu i z początku problem jakby przestał istnieć. Niestety znowu mam tak że mimo zalogowania się urządzenia nie pojawia się w supli a na dodatek miga swiatłem przerywanym i jest w jakimś letargu. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł na ten problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli miga, to raczej nie ma połączenia z serwerem (z jakiegoś powodu). Sprawdź logi lub "LAST STATE" na stronie konfiguracyjnej urządzenia. Tam coś powinno być napisane.TanSuplaForum wrote: Fri Dec 08, 2023 8:48 am Witam, od jakiegoś czasu korzystam z esp i supli. I od samego początku do dnia dzisiejszego mam problem z płynnym dodawaniem urządzeń do supli. Przy esp 01 pierwsze wgranie na ogół się udawało ale już następne graniczyło z cudem. Obecnie przesiadłem się na D1 mini i NodeMcu i z początku problem jakby przestał istnieć. Niestety znowu mam tak że mimo zalogowania się urządzenia nie pojawia się w supli a na dodatek miga swiatłem przerywanym i jest w jakimś letargu. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł na ten problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
TanSuplaForum
Właśnie przed chwilą spróbowałem zalogować, przy pierwszej próbie miałem status rejestracja nieaktywna, i dalej rozgłasza sieć. Więc druga próba i tym razem mimo komunikatu błędu urządzenie pojawia się w supli. Magia. Wczoraj 2 godziny i bez żadnego rezultatu. Nie ogarniam tych zależności. To dzieje się jakby zupełnym przypadkiem. Nie mam takich problemów przy sprzętach firmowych. Czemu ??
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Czy też nie chce się połączyć po resecie? Ostatnio zauważyłem raz taki bug że po dodaniu przez apke moduł z GG się nie resetuje, trzeba go ręcznie zresetować.
YoMan
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jak to mówią: kryształowa kula jest w serwisieTanSuplaForum wrote: Fri Dec 08, 2023 9:41 am Właśnie przed chwilą spróbowałem zalogować, przy pierwszej próbie miałem status rejestracja nieaktywna, i dalej rozgłasza sieć. Więc druga próba i tym razem mimo komunikatu błędu urządzenie pojawia się w supli. Magia. Wczoraj 2 godziny i bez żadnego rezultatu. Nie ogarniam tych zależności. To dzieje się jakby zupełnym przypadkiem. Nie mam takich problemów przy sprzętach firmowych. Czemu ??
Jaki soft? Jakieś logi? Cokolwiek, aby nie trzeba było wróżyć z fusów? ;P
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
TanSuplaForum
Nie wiem czy jestem taki mocno zorientowany w temacie. Wgrywam soft z GUIgenerica dalej niewiele wiem co się dzieje. Jak mogę zaobserwować jakie są problemy? Jak to sprawdzić ? Chętnie bym opisał to bardziej dokładnie ale nie wiem gdzie w tym całym procesie szukać informacji. Generalnie generuje, wgrywam i dodaję urządzenie. Proces nieskomplikowany a jednak czasem nie do wykonania. Chciałem znaleźć w tym wszystkim jakiś wspólny mianownik.