Problem z logowaniem urządzenia

TanSuplaForum

Witam, od jakiegoś czasu korzystam z esp i supli. I od samego początku do dnia dzisiejszego mam problem z płynnym dodawaniem urządzeń do supli. Przy esp 01 pierwsze wgranie na ogół się udawało ale już następne graniczyło z cudem. Obecnie przesiadłem się na D1 mini i NodeMcu i z początku problem jakby przestał istnieć. Niestety znowu mam tak że mimo zalogowania się urządzenia nie pojawia się w supli a na dodatek miga swiatłem przerywanym i jest w jakimś letargu. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł na ten problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

TanSuplaForum wrote: Fri Dec 08, 2023 8:48 am Witam, od jakiegoś czasu korzystam z esp i supli. I od samego początku do dnia dzisiejszego mam problem z płynnym dodawaniem urządzeń do supli. Przy esp 01 pierwsze wgranie na ogół się udawało ale już następne graniczyło z cudem. Obecnie przesiadłem się na D1 mini i NodeMcu i z początku problem jakby przestał istnieć. Niestety znowu mam tak że mimo zalogowania się urządzenia nie pojawia się w supli a na dodatek miga swiatłem przerywanym i jest w jakimś letargu. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł na ten problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Jeśli miga, to raczej nie ma połączenia z serwerem (z jakiegoś powodu). Sprawdź logi lub "LAST STATE" na stronie konfiguracyjnej urządzenia. Tam coś powinno być napisane.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
TanSuplaForum

Właśnie przed chwilą spróbowałem zalogować, przy pierwszej próbie miałem status rejestracja nieaktywna, i dalej rozgłasza sieć. Więc druga próba i tym razem mimo komunikatu błędu urządzenie pojawia się w supli. Magia. Wczoraj 2 godziny i bez żadnego rezultatu. Nie ogarniam tych zależności. To dzieje się jakby zupełnym przypadkiem. Nie mam takich problemów przy sprzętach firmowych. Czemu ??
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Czy też nie chce się połączyć po resecie? Ostatnio zauważyłem raz taki bug że po dodaniu przez apke moduł z GG się nie resetuje, trzeba go ręcznie zresetować.
YoMan
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

TanSuplaForum wrote: Fri Dec 08, 2023 9:41 am Właśnie przed chwilą spróbowałem zalogować, przy pierwszej próbie miałem status rejestracja nieaktywna, i dalej rozgłasza sieć. Więc druga próba i tym razem mimo komunikatu błędu urządzenie pojawia się w supli. Magia. Wczoraj 2 godziny i bez żadnego rezultatu. Nie ogarniam tych zależności. To dzieje się jakby zupełnym przypadkiem. Nie mam takich problemów przy sprzętach firmowych. Czemu ??
Jak to mówią: kryształowa kula jest w serwisie ;)

Jaki soft? Jakieś logi? Cokolwiek, aby nie trzeba było wróżyć z fusów? ;P
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
TanSuplaForum

Nie wiem czy jestem taki mocno zorientowany w temacie. Wgrywam soft z GUIgenerica dalej niewiele wiem co się dzieje. Jak mogę zaobserwować jakie są problemy? Jak to sprawdzić ? Chętnie bym opisał to bardziej dokładnie ale nie wiem gdzie w tym całym procesie szukać informacji. Generalnie generuje, wgrywam i dodaję urządzenie. Proces nieskomplikowany a jednak czasem nie do wykonania. Chciałem znaleźć w tym wszystkim jakiś wspólny mianownik.

Return to “Pomoc”