w M3 można zmienić ilość impulsów na kw jak dobrze pamiętam. Haslo 4444 i modyfikacje z instrukcja bez problemu
Ale mam do użytkowników M3 inne pytanie - macie te ciepłomierze na zasilaniu czy powrocie? Chce założyć go na powrocie przed PC i jak ustalić ktory czujnik idzie w korpus ciepłomierza a ktory na zasilanie? One nie są opisane - jak by ktoś foto pokazał ktory czujnik gdzie to będę wdzięczny
sposób na monitorowanie czasu pracy pompy obiegowej
-
cinas
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Tak można zmienić max rozdzielczość to 1 impuls na 1 kWh czyli mamy 278 impulsów na GJ
Ogrzej czujnik i w menu widać temperaturę zasilania i temperaturę powrotu
Ta która wzrośnie to ten czujnik
Foto poniżej , ten z lewej to zasilanie
Ogrzej czujnik i w menu widać temperaturę zasilania i temperaturę powrotu
Ta która wzrośnie to ten czujnik
Foto poniżej , ten z lewej to zasilanie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
chyba jednak nie. Ustawiłem 100imp/kw w ciepłomierzu, nie w cloud. Połączyłem wyjście ciepłomierza równolegle z rezystorem 4,7kom i teraz liczy. Ale znów inny problem - ustawiłem na ciepłomierzu 100 imp/kw a w cloud 27800/Gj. I po kilku minutach supla zliczyła ponad 2GJ ciepła - za szybko cos liczy
-
cinas
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Ja mam 1 impuls na 1kWh a w cloud mam ustawione 278 impulsów na GJ
Jak mnie pamięć nie myli
Ja mam podłączone 12V i transoptor LTV644 ( 4 kanały ) i nie mam nic więcej w układzie po stronie wejścia
Ale w instrukcji mamy - mowa o hydrocal M-3
Na piątym poziomie należy skonfigurować wartość impulsu „k” wyjścia impulsowego OC
(wyjście ciepła). Wartość można wybrać przyciskiem T1: 0 – 1 - 10 – 100 - 1000 kWh/imp
Czyli jest tak jak ja mówię iż ustawiamy co ile kWh ma być impuls
Teraz Mi się przypomniało i miałem ten sam dylemat i dzwoniłem nawet na serwis
Jak mnie pamięć nie myli
Ja mam podłączone 12V i transoptor LTV644 ( 4 kanały ) i nie mam nic więcej w układzie po stronie wejścia
Ale w instrukcji mamy - mowa o hydrocal M-3
Na piątym poziomie należy skonfigurować wartość impulsu „k” wyjścia impulsowego OC
(wyjście ciepła). Wartość można wybrać przyciskiem T1: 0 – 1 - 10 – 100 - 1000 kWh/imp
Czyli jest tak jak ja mówię iż ustawiamy co ile kWh ma być impuls
Teraz Mi się przypomniało i miałem ten sam dylemat i dzwoniłem nawet na serwis