Potencjometr cyfrowy w supli

dawidd
Been thanked: 1 time

Hej, czy jest możliwość sterowanie jakimś potencjometrem cyfrowym przez suple? Czy temat jest przez kogoś rozwinięty?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Masz jakieś konkretne urządzenie na myśli?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dawidd

Gdyby była obsługa potencjometru ds1841 to pewnie wykorzystał bym w caraudio do dsp bo drażni mnie walajacy się pilot od basu, a przede wszystkim do regulacji temperatury w przeróbce klimy na pompę ciepła
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

dawidd wrote: Fri Dec 15, 2023 6:47 am Gdyby była obsługa potencjometru ds1841 to pewnie wykorzystał bym w caraudio do dsp bo drażni mnie walajacy się pilot od basu, a przede wszystkim do regulacji temperatury w przeróbce klimy na pompę ciepła
A masz ten DS1841 u siebie? Jest do niego biblioteka gotowa od Adafruit. Także podpięcie go pod kanał Dimmera to raczej prosty temat. Jeśli masz, to mógłbym wrzucić takie coś do supla-device.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
dawidd

nie mam, ale zakup to nie problem. Z tym ze ja to raczej z gotowców takich jak gg mogę skorzystać, nie programuje i nawet jeśli jest to proste to tylko dla kogoś kto wie o co chodzi a ja nie wiem :) Dlatego pytałem czy juz ktoś takie cos stworzył i jest jakiś plik bin do wgrania :)

Return to “Pomoc”