Sterownik zaworu kulowego
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Dla zainteresowanych dodam jeszcze pobory prądu (pomiary przy zasilaniu 12V):
W czasie gdy zawór jest zamknięty: 30mA
W czasie gdy zawór jest otwarty: 50mA
W czasie zamykania: ruch jałowy - 100mA, pod obciążeniem - 280mA
W czasie otwieranie: ruch jałowy - 120mA, pod obciążeniem - 300mA
Różnice w wartościach 30-50mA oraz 100-120mA (280-300mA) są uzależnione od tego czy wewnętrzny przekaźnik jest załączony czy nie.
W czasie gdy zawór jest zamknięty: 30mA
W czasie gdy zawór jest otwarty: 50mA
W czasie zamykania: ruch jałowy - 100mA, pod obciążeniem - 280mA
W czasie otwieranie: ruch jałowy - 120mA, pod obciążeniem - 300mA
Różnice w wartościach 30-50mA oraz 100-120mA (280-300mA) są uzależnione od tego czy wewnętrzny przekaźnik jest załączony czy nie.
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
U mnie również przeszczep się przyjął. Chociaż się nameczylem żeby ESP wszedł w tryb flashowania. Finalnie wszystko działa zworka przez kabelek i wszystko śmiga.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Wtyczka jak wtyczka. Mnie coś innego przykuło uwagę, generalnie mam tak samo badziewnie, ze jak pęknie wąż od wody to prosto w gniazdko. U mnie pod zlewem fachowiec spierdzielił podobnie.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Robert ja to robiłem 6 lat temu kiedy to z elektronika/elektryka miałem niewiele wspólnego. Dzisiaj wyglądałoby to dużo lepiej xD.
Co do węża to on nie pęknie. Widziałem przekroj, tam jest warstwa stalowa a na zewnątrz jakieś tworzywo bo też miałem obiekcje czy to nie strzeli xD chyba że mowa o tych wężach od zmywarki to tutaj nie wiem xD
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
Michal81
Podeślesz link do tego zaworu ?moonraker wrote: Sun Dec 26, 2021 6:45 pm Wszczepiłem do zaworu XTREME ZWGT moduł ESP8266 WiFi ESP-12E zakupiony na znanym portalu aukcyjnym.
Przeszczep się przyjął choć było trochę problemów z pozbyciem się WB3S (bezołowiowy lut).
Tym niemniej działa tak jak oryginał tyle że pod Suplą w konfiguracji jak poniżej:
GPIO13-D7 PRZEKAŹNIK1 Sterowany przyciskiem 1; Załączany stanem HIGH; Reakcja po resecie WYŁĄCZ
GPIO12-D6 PRZYCISK1 Wewnętrzny pull-up zaznaczony, odwrócona logika zaznaczona, Reakcja na WCIŚNIĘCIE, Akcja PRZEŁĄCZ,
GPIO16-D0 1.LED Załaczany stanem LOW
GPIO12-D6 przycisk GPIO dla CONFIG
Jak by się ktoś zabierał za podobne przeszczepy to drobna uwaga GPIO15 musi być zwarte do GND bo inaczej ESP nie chce współpracować.
Pozostało pozbyć się kabelków od programowania i poskładać do kupy (GPIO15->GND musi zostać)
-
Studzien
Witam kupiłem taki zawór jak na zdjęciu i mam takie pytanie, czy ktoś z was by mi go przerobił na suple oczywiście sie zrewanżuje we właściwy sposób
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.