Problem z autoryzacją wi-fi

DoktorPio

Witam, mam problem tego typu że posiadam wiele układów opartych na ESP8266. Po zaprogramowaniu modułów za pomocą GUI-Generic wszystko niby działa i chętnie się łączy z wi-fi do routera który mam jako główne źródło wi-fi. Następnie chętnie się łączą z pierwszym wzmacniaczem sygnału wi-fi Mercusys MW300RE ale problem jest gdy mają się połączyć ze wzmacniaczem PIX-LINK WR09Q. Sam ten wzmacniacz PIX-LINK działa dobrze i telefony laptopy itd chętnie się z nim łączą . Niestety ale moduł Sonoff basic 2R i ESP12 ma problem z uwierzytelnieniem połączenia cały czas jest w trybie próby połączenia. Inne moduły ESP-01 pięknie i szybko się łączą. Czy problem ewidentnie leży po stronie PIX-LINK czy może kwestia problemu podczas tworzenia wsadu za pomocą GG a może coś innego jakąś konfiguracja lub coś innego ? Nawet jak zrobiłem sieć otwartą bez zabezpieczeń to nic nie dało bo podczas wpisywania w module ESP12 że sieć jest otwarta bez zabezpieczeń sam moduł nie chce zapisać ustawień i wymaga wpisania hasła do sieci choć hasło jest wyłączone ?
Duch__
Been thanked: 6 times

Po pierwsze, żaden moduł supla nie połączy Ci się z siecią otwartą, po drugie sprawdź czy nie wyczerpała Ci się pula adresów DHCP.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Włącz wsparcie dla standardów 802.11bgn
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
DoktorPio

Wyśle ze to jednak wina wzmacniacza sygnału WIFI muszę zastosować inny wzmacniacz.
Leszekbialy
Has thanked: 2 times

Miałem kiedyś dwa Pixlinki i straszne problemy na nich z rozłączaniem modułów zmieniłem na Mesh i jest spokój.
DoktorPio

Leszekbialy wrote: Sun Dec 24, 2023 1:44 pm Miałem kiedyś dwa Pixlinki i straszne problemy na nich z rozłączaniem modułów zmieniłem na Mesh i jest spokój.
O widzisz i to jest jakiś trop ? 🤔 Dzięki pozdrawiam.

Return to “Ogólna dyskusja”