Sonoff DUAL
-
Espablo
Ok. Ten na github-ie zostaje bez zmian. 
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Zybi
Wypróbuj ten soft (dedykowany), nie testowałem, bo nie mam takiego modułu, ale powinien działaćMwisk wrote: Sat Jan 06, 2018 8:06 pm Na tym nowym drugi przycisk bez pull-up'a nadal nie działa poprawnie. A z pull-up'em(podłączenie rezystora powoduje załączenie przekaźnika) zwarcie GPIO9 do masy powoduje wyłączenie przekaźnika. Przycisk działa na odwrót, zamiast włączać wyłącza przekaźnik.
viewtopic.php?f=11&t=2940&p=16962#p16962
Założyłem nowy wątek na wersję R2, bo trochę namieszaliście z tym Dualem
-
Mwisk
- Been thanked: 2 times
@Zybi
Proponuje stworzyć soft z BTN Config na GPIO_10(na InCan tak ustawiłem i działa) i stworzenie softu pod przełącznik bistabilny(taki akurat ja potrzebuje).
@Espablo
Tutaj proponuję dodać możliwość ustawienia czujnika temperatury pod GPIO_1 i GPIO_3(Tx i Rx) oraz sprawić, żeby po poprawnym połączeniu z clooud'em Led Config gasła(ale to nie jest problemem, bo można w ogóle wyłączyć)
Edit:
Mam problem z czujnikiem temperatury (dht22), próbowałem pod różnymi pinami. Dlatego ponawiam prośbę o dodanie możliwości wybrania Tx i Dx przy czujniku temperatury
Proponuje stworzyć soft z BTN Config na GPIO_10(na InCan tak ustawiłem i działa) i stworzenie softu pod przełącznik bistabilny(taki akurat ja potrzebuje).
@Espablo
Tutaj proponuję dodać możliwość ustawienia czujnika temperatury pod GPIO_1 i GPIO_3(Tx i Rx) oraz sprawić, żeby po poprawnym połączeniu z clooud'em Led Config gasła(ale to nie jest problemem, bo można w ogóle wyłączyć)
Edit:
Mam problem z czujnikiem temperatury (dht22), próbowałem pod różnymi pinami. Dlatego ponawiam prośbę o dodanie możliwości wybrania Tx i Dx przy czujniku temperatury