zamel do karniszy elektrycznych - jak?

piotrek-0909

Powiedzmy bierzemy taki: https://e-rolety.eu/pl/p/Karnisz-elektr ... 8/23068860

I jak dobrze rozumiem do tego supla SRW-01 podpięte pod fazowe sterownie i możliwość założenia fizycznego przycisku, albo dokupienie pilota radiowego.
kiler88
Been thanked: 1 time

Może coś takiego?
viewtopic.php?p=96412#p96412
Żeby użycie pilota miało też odwzorowanie w pozycji karnisza w aplikacji.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

piotrek-0909 wrote: Fri Dec 22, 2023 12:07 am Powiedzmy bierzemy taki: https://e-rolety.eu/pl/p/Karnisz-elektr ... 8/23068860

I jak dobrze rozumiem do tego supla SRW-01 podpięte pod fazowe sterownie i możliwość założenia fizycznego przycisku, albo dokupienie pilota radiowego.
Ten będzie mniej więcej działał z Suplą.
Są cztery potencjalne problemy:
1. Dodatkowy pilot radiowy
2. Możliwość ręcznego otwarcia przy braku zasilania
3. Funkcja "touch motion" (coś jak punkt 2 ale gdy jest prąd)
4. Miękki start i miękki stop

Jeśli cokolwiek poza Suplą będzie sterować silnikiem, to te karnisze w Supli się "rozkalibrują" - tzn. Supla będzie pokazywać np. 65% otwarcia, a w rzeczywistości będzie 0% otwarcia.

Także ten silnik powinine być w miarę ok, o ile ręczne otwieranie będzie stosowane w sytuacjach awaryjnych (brak prądu), nie będzie używany "touch motion" i nie będziesz do niego dokładał pilota.

W Supli nie ma gotowych urządzeń sterowanych pilotem, także pilota do niczego bezpośrednio nie dołożysz.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
piotrek-0909

Rozumiem o co chodzi, czyli najlepiej tylko fizyczny przycisk pod suple i wtedy nic nie będzie głupieć.
piotrek-0909

A jeszcze tak myślę, skoro supla steruje roletami/karniszami, a mogę do sterownika supli podłączyć przycisk to czy zamiast przycisku można dołożyć sterownie radiowe? Bo wydaję mi się że tak bo wtedy supla będzie o wszystkim wiedziała.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Jeśli sterowanie radiowe będzie działać jak przycisk, to możesz taki "radiowy przycisk" podłączyć do wejścia sterownika rolet
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
piotrek-0909

Srw-01 + przycisk działa z karniszami bez problemu, jednak jak zamiast przycisku podłączam moduł aluprof al-rsp01 to karnisze działają z supli z problemami, najprawdopodobniej problem leży po stronie aluprofa bo w momencie jak zamykam zasłonę z pilota to zasłona się zamyka a z aluprofa cały czas wychodzi zasilanie na kanale zamykania i nie znika, dopiero w momencie gdy nacisne stop na pilocie to faza znika, czy jest jakaś możliwość podpięcia tego bez większych problemów? Dodam że na pilocie zależy mi na aluprofie bo rolety zewnętrzne takie mam i chciałbym mieć całość w jednym pilocie.

Return to “Pomoc”