Osuplowanie lampy Lepro PR901503-eu naTYWE3L
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
Hej, chciałbym osuplowac lampę LED PR901503. W środku jest TYWE3L - gdzieś w necie znalazłem ze to ESP12e - ale czy to prawda tego nie wiem. Czy taka lampę da się osuplować, czy może trzeba zmieć TYWE3L na esp8266? Piny obu układów sa takie sam. Tylko jak ustalić przy ewentualnej zmianie firmware ktory pin jest W, który R, G, B ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Da się bo to to faktycznie jest ESP12e ale najpierw ktoś musiał by zrozumieć jak to działa w tej chwili i wybrać/dopisać odpowiedni program.
Bez miernika i oscyloskopu to pewnie będzie nierealne.
Bez miernika i oscyloskopu to pewnie będzie nierealne.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
A bo to wiesz jak to Chińczyk zaimplementował?dawidd wrote: Mon Jan 08, 2024 9:14 am A to nie jest tak ze te lampki zarowki rgbw dzialaja tak samo i w gg wybierając RGBW, RGB, Dimmer wystarczy podać odpowiednie gpio do w, do r do g i do b?
EDIT:
JAkąś starszą dało się przerobić na Tasmotę więc trzeba by tam poszukać jak to działa.
https://templates.blakadder.com/le_901503-eu.html
Ja się bawię z czujnikiem otwarcia i cokolwiek ma wgraną Tuya to jest generalnie elektrośmieć bo blokują zmiany w nowszych urządzeniach.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Tam raczej ESP nie trzeba podmieniać.dawidd wrote: Mon Jan 08, 2024 12:12 pm Podmienie na ESP, jak się nie uda to wrócę do oryginalnego sterowania - chyba jedyne rozsądne wyjście bo szkoda uceglic lampę bo świece bardzo ładnie
Tylko zrób sobie kopię softu przed wgrywaniem Supli.
Patrząć na ten link https://templates.blakadder.com/le_901503-eu.html , to wygląda jakby tutaj było po prostu 5 kanałów sterowanych PWM:
RGB, Warm White, Cold White
Najproście wg mnie to ustawić sobie jako kanał RGB na Supli oraz dwa kanały Dimmera (jeden dla warm, drugi dla cold).
Z tym, że w Supli będziesz widział 3 kanały do sterowania tym.
Powinno działać ze standardową implementacją kanałów RGB i Dimmera w GG.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
osuplowane i śmiga, wszystkie kanały rgb, w, c, są od spodu płytki podpisane także nie było problemu. W aplikacji mam teraz 1 ściemniacz do swiatla cool, i druga zakładkę RGB z dodatkowym sciemniaczem światła ciepłego - nawet fajne. Zmieniłem na ESP bo mimo wszystko szkoda mi było lampy jak by cos nie poszło. Dzięki za pomoc