Wemos D1 mini + BME280

mar11111

Witam. Przymierzam się do kolejnego projektu, Supla wciąga coraz bardziej ;)
Tym razem chodzi mi po głowie zestaw jak w tytule, pomiędzy modułami będzie ok 3m przewodu...
Czy wszystko co potrzebuje, czyli wiadomo wemos D1 mini, BME280, przewód i wiadomo odbudowy, wystarcza do uruchomienia stacji pogody? Jest kilka różnych czujników, trochę się w nich gubię dlatego stwierdziłem że zapytam tutaj :D
Czujnik będzie na zewnątrz budynku w miejscu całkowicie chronionym od deszczu więc nie ma ryzyka zalania.
Pietras81
Been thanked: 1 time

mar11111 wrote: Mon Jan 15, 2024 11:26 am Witam. Przymierzam się do kolejnego projektu, Supla wciąga coraz bardziej ;)
Tym razem chodzi mi po głowie zestaw jak w tytule, pomiędzy modułami będzie ok 3m przewodu...
Czy wszystko co potrzebuje, czyli wiadomo wemos D1 mini, BME280, przewód i wiadomo odbudowy, wystarcza do uruchomienia stacji pogody? Jest kilka różnych czujników, trochę się w nich gubię dlatego stwierdziłem że zapytam tutaj :D
Czujnik będzie na zewnątrz budynku w miejscu całkowicie chronionym od deszczu więc nie ma ryzyka zalania.
Brakuje zasilnia do Wemosa :D
https://pietras-81.aqi.eco/
mar11111

A tak tak. Zapomniałem napisać że mam też zasilanie zamówione na Ali.....

Gdzieś tutaj na forum o tym czytałem i takie zasilacze były proponowane:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mar11111

Swoją drogą, to mój pierwszy Wemos który już działa na dozowniku kotła póki co jest zasilany przez gniazdo USB i ładowarkę do telefonu.... Działa dobrze 8-)

Return to “Ogólna dyskusja”