Zresetowało mi konfigurację GPIO w moim liczniku impulsów GUI Generic GG1.0.1 a niestety nie pamiętam jakie urządzenie było skonfigurowane pod który GPIO, fizycznie oczywiście mogę to sprawdzić ale były takie które były skonfigurowane ale nie były podłączone fizycznie. W wyniku czego po skonfigurowaniu mam konflikt kanałów. Da się jakoś to ogarnąć bez utraty ciągłości zliczania danych na liczniku?
Update
Ruszyło przypisałem GPIO właściwe dla fizycznego sprzętu i według mojej logiki do non fizycznego (losowo
i Się doigrałem okazało się że zliczane impulsy również wyparowały co poskutkowało ogromnym wynikiem minusowy na wykresie w APP ale tego się spodziewałem, co ciekawe w Cloud nie ma tego efektu. Jak to interpretować?
Idąc dalej by temu zapobiec podjąłem próbę wpisania ręcznie wartości impulsów i tu
Czy w obecnej sytuacji mogę użyć funkcji Uwzględnij wartość dodaną w historii (niezalecane) w Cloud czy w totalu się wszystko rozjedzie ?
Innym pomysłem jest wygenerowanie nowego GG i próba wgrania go na GG1.0.1 licząc na to że GUID pozostanie bez zmian co wy na to ?