Brak autoryzowanego numeru w Call Supla
Witam. Mam pytanie jak rozwiązać problemy z usługą Call Supla. Mam ustawione otwieranie furtki z autoryzowanych numerów i działka to bardzo dobrze ale niestety potrzebował bym jeszcze udostępnić otwieranie furtki dla kurierów którzy często się zmieniają i nie mam ich numerów aby je wprowadzić do autoryzowanych. Czy istnieje możliwość czasowego otwierania bez autoryzacji? Czy jedynie kupić numer na kartę, autoryzować go i ustawić na nim stałe przekierowanie rozmów. Może ktoś ma jakiś pomysł.
-
Lomax1983
- Has thanked: 1 time
Przekierowanie to też nie najlepszy pomysł ponieważ każde połączenie będzie przekierowane. Czyli będzie dzwonić Pani sprzedającą PV, furtka się otworzy, zadzwoni Pan z zaproszeniem na pokaz garów, furtka się otworzy.
No tak, ale można by ograniczyć to harmonogramemLomax1983 wrote: Tue Jan 23, 2024 6:35 am Przekierowanie to też nie najlepszy pomysł ponieważ każde połączenie będzie przekierowane. Czyli będzie dzwonić Pani sprzedającą PV, furtka się otworzy, zadzwoni Pan z zaproszeniem na pokaz garów, furtka się otworzy.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie ma możliwości sterowania z nieautoryzowanych numerów chociażby dlatego, że Supla nie będzie wiedzieć co i z czym ma zrobić jak taki numer zadzwoni. Może po prostu udostępniaj linki bezpośrednie limitowane do kilku wywołań ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jeszcze jeden pomysł. Montujesz przycisk przy furtce podłączony do wyzwalacza akcji. Ustawiasz na nim sekwencję 4 naciśnięć. Piszesz kurierowi, że trzeba nacisnąć 4x aby wejść.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Tylko przy furtce niestety nie mam zasięgu wifi. Obecnie zrobiłem prowizorkę na 433mhz w skrzynce na listy z reakcją i podniesienie klapki zwalnia rygiel furtki i wysyła powiadomienie o dostarczeniu przesyłki ale niestety działa to jednorazowo do czasu potwierdzenia odbioru przesyłki po moim otwarciu drugich drzwiczek w skrzyncepzygmunt wrote: Tue Jan 23, 2024 9:09 am Jeszcze jeden pomysł. Montujesz przycisk przy furtce podłączony do wyzwalacza akcji. Ustawiasz na nim sekwencję 4 naciśnięć. Piszesz kurierowi, że trzeba nacisnąć 4x aby wejść.
Tylko że kurier nie chce kilkać na żadne linkipzygmunt wrote: Tue Jan 23, 2024 9:07 am Nie ma możliwości sterowania z nieautoryzowanych numerów chociażby dlatego, że Supla nie będzie wiedzieć co i z czym ma zrobić jak taki numer zadzwoni. Może po prostu udostępniaj linki bezpośrednie limitowane do kilku wywołań ?