Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu używam 2 gniazdek Gosund SP-111 ver.1.1 z wgranym wkładem z GG. Wszystko działa jak należy , pomiar ,wyłączanie gniazdka z apk itd. Jednakże zauważyłem małà tak myśle nieprawidłowość. A mianowicie gdy gniazdko jest włączone i ma dostęp do wifi i jeśli nagle straci połączenie z WiFi ,gniazdko miga pulsacyjnie niebieska diodą , i przekaznik w gniazdku jeśli był włączony , nie powinien się wyłączyć ( w konfiguracji funkcja ,,Reakcja po resecie - PAMIĘTAJ STAN - jest włączona ) , u mnie 2 gniazdka po upływie około 1 min. bez WiFi na dosłownie 1 sekundę wyłącza i załącza przekaźnik. Czy to tak już jest , czy może to jakiś błąd w programie a może sprzęt trafił mi się dwukrotnie wadliwy? Trochę irytujący problem bo mam podłączone gniazdka pod tv i RTV i w sytuacji 1 minuty braku WiFi wyłącza i po sekundzie włącza mi TV. Czy któryś z Suplowiczów miał taką sytuację ? Czy jest na to jakiś sposób i rozwiązanie ?
Gosund sp111 - samoistne przełączanie przekaźnika.
Temat zamykam. Kapnąłem się o co chodzi. Gdy brak WiFi , moduł wymusza reset bo ( funkcja wymuszania resetu gdy brak WiFi w konfiguracji jest włączona) ,a przekaźnik jest załączany stanem HIGH tak więc dlatego go wyłącza 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wydawało mi się że odpisałem na Twój post wcześniej.
Większość gpio da się ustawić tak, aby reset ESP nie zmieniał jego stanu. Tylko z tego co pamiętam to boardy w Arduino tutaj coś mieszały i nie było to proste do zrobienia.
Niestety nie pamiętam czy ostatecznie było to w GG implementowane czy nie
Większość gpio da się ustawić tak, aby reset ESP nie zmieniał jego stanu. Tylko z tego co pamiętam to boardy w Arduino tutaj coś mieszały i nie było to proste do zrobienia.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Ok. Nie ma sprawy @klew. Wyłączyłem tą funkcję w konfiguracji (Wymuś Reset gdy brak WiFi ) i już się gniazdka nie wyłączają gdy nie ma WiFi, a gdy WiFi wraca to się automatycznie z nią łączą. Mój błąd , myślałem ,że z wyłączoną tą funkcją po zaniku WiFi już się nie połączą z siecią.A tu niespodziankaklew wrote: Sat Feb 03, 2024 8:13 am Wydawało mi się że odpisałem na Twój post wcześniej.