myślę że jeszcze ze dwa takie szybkie wyleczenia i problemów nie będzie
Funkcja deep sleep
-
edm
- Been thanked: 2 times
"Nogi nie ma ale nadal boli"
W BoneIO zrobiłem aktualizację do Firmware: SuplaDevice GG v7.11.6 z poziomu GUI Aktualizuj.
Usunąłem z supla cloud BoneIO i zarejestrowałem jeszcze raz. Korekta w supla cloud ustawiona na 0.
Jednak na pierwszym BME280 zawyrza mi temperaturę i wilgotność o 10. Czyli jakby pamiętało wartość o którą korygowałem wcześniej dla testów.
W GUI sterownika nie ma już opcji korekta dla temperatury i wilgotności. Restart sterownika nic nie zmienia.
I co teraz wygenerować soft jeszcze raz przez GG i wgrać z opcją Erase przez programator z komputera?.
W BoneIO zrobiłem aktualizację do Firmware: SuplaDevice GG v7.11.6 z poziomu GUI Aktualizuj.
Usunąłem z supla cloud BoneIO i zarejestrowałem jeszcze raz. Korekta w supla cloud ustawiona na 0.
Jednak na pierwszym BME280 zawyrza mi temperaturę i wilgotność o 10. Czyli jakby pamiętało wartość o którą korygowałem wcześniej dla testów.
W GUI sterownika nie ma już opcji korekta dla temperatury i wilgotności. Restart sterownika nic nie zmienia.
I co teraz wygenerować soft jeszcze raz przez GG i wgrać z opcją Erase przez programator z komputera?.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
To raczej usunięcie wrzodu na d...e, który był tam nie wiadomo po co i tylko przeszkadzał w poprawnym działaniu obu nóg
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
edm
Robiłem tak. I potem potem ponownie na 0. Lecz to nic nie dało.
Jutro wgram jeszcze raz GG z opcją erase i musi być dobrze. Chyba że to zbieg okoliczności że BME280 w tym monecie tak się rozjechał. Doświadczyłem już tego że BME280 szwankują i rozjeżdżają się pomiary.
W każdym razie operacja przebiegła pomyślnie i bez komplikacjiRobert Błaszczak wrote: Sun Jan 28, 2024 6:31 pm To raczej usunięcie wrzodu na d...e, który był tam nie wiadomo po co i tylko przeszkadzał w poprawnym działaniu obu nóg.
A pan doktor przynajmniej może się zająć leczeniem innych nagłych przypadków
-
edm
Witam Panowie.Robert Błaszczak wrote: Sun Jan 28, 2024 4:15 pm I jest OK. Korekta wprowadzana w Cloud nie powoduje żadnych problemów.
Chyba jest coś nie tak z tą korektą z poziomu supla cloud. Poniżej link do filmu.
Krótki opis sytuacji. Soft wygenerowany na nowo i wgrany do BoneIO z poziomu Gui generic z opcją Erase.
Na początku wartość temperatury i wilgotności jest taka sama, poprawna w supla cloud jak i z poziomu web gui sterownika. Wynosi 21,77 stopni i 66,55 %. Po czym z poziomu supla cloud robię korektę na plus 10 temperatury i wilgotności, czekam jak się synchronizuje, zapisze.
Po tym robię restart BoneIO i w web gui sterownika widać że temperatura oraz wilgotność wzrosła o 10, czyli niby dobrze.
Ale w supla cloud samoczynnie wzrosło ponownie o kolejne 10 czyli razem 20. Wpisując różne korekty nawet na minus - 10 nie da się powrócić do stanu z przed korekty. Żeby temperatura w supla cloud i web gui sterownika wynosiła poprawnie około 21,77 stopni i 66,55 %.
Usuwanie sterownika z supla cloud i ponowna rejestracja nic nie pomaga.
https://drive.google.com/file/d/1WXxtTW ... NGpiU/view
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Uff ja tu chyba nie mam nic do robotyedm wrote: Tue Jan 30, 2024 4:35 pmWitam Panowie.Robert Błaszczak wrote: Sun Jan 28, 2024 4:15 pm I jest OK. Korekta wprowadzana w Cloud nie powoduje żadnych problemów.
Chyba jest coś nie tak z tą korektą z poziomu supla cloud. Poniżej link do filmu.
Krótki opis sytuacji. Soft wygenerowany na nowo i wgrany do BoneIO z poziomu Gui generic z opcją Erase.
Na początku wartość temperatury i wilgotności jest taka sama, poprawna w supla cloud jak i z poziomu web gui sterownika. Wynosi 21,77 stopni i 66,55 %. Po czym z poziomu supla cloud robię korektę na plus 10 temperatury i wilgotności, czekam jak się synchronizuje, zapisze.
Po tym robię restart BoneIO i w web gui sterownika widać że temperatura oraz wilgotność wzrosła o 10, czyli niby dobrze.
Ale w supla cloud samoczynnie wzrosło ponownie o kolejne 10 czyli razem 20. Wpisując różne korekty nawet na minus - 10 nie da się powrócić do stanu z przed korekty. Żeby temperatura w supla cloud i web gui sterownika wynosiła poprawnie około 21,77 stopni i 66,55 %.
Usuwanie sterownika z supla cloud i ponowna rejestracja nic nie pomaga.
https://drive.google.com/file/d/1WXxtTW ... NGpiU/view
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
edm
Jasne
Z ciekawości napisz jaśniej jest błąd czy go nie ma?.
Z Twojej odpowiedzi wnioskuję że jest problem ale po stronie supla cloud.