Satel INT-TSI i miernik MEW-01

tomek87

Dzień dobry wszystkim,

Po przeszukaniu forum nie znalazłam żadnej zadawalającej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Czy da się aby dane z pomiarów MEW-01 ( tak samo jak na ekranie telefonu) można w jakiś sposób wyświetlić na ekranie INT-TSI?
Z tego co wiem ten manipulator jest oparty na WindowsCE. Może ktoś z grona szanownych forumowiczów przerabiał już ten temat.
Duch__
Been thanked: 6 times

Miałem okazję się nim bawić kilkukrotnie u klientów i nie przypominam sobie by była jakakolwiek możliwość wyświetlenia czegoś sensownego z Supli. Ogólnie nie wiem co ludzie widzą w tym manipulatorze, a cena jest nieadekwatna do jego możliwości.
tomek87

Zgodzę się z twierdzeniem, że cena jest nieadekwatna do możliwości tego manipulatora.
Zakupiłem go z myślą o prostej automatyce budynkowej opartej na SATEL i dodatkowo zależało mi na możliwości podglądania kamera.
Nie chciałem kombinować z jakimś tabletem i instalacją oddzielnego oprogramowania do sterowania SSSWiN, VSS oraz automatyką. Manipulator na razie spełnia swoje zadanie, mogę podglądać obraz z kamer rozmieszczonych wokół domu, mam możliwość sterowania oświetleniem, roletami oraz oczywiście systemem alarmowym w wygodny sposób (chodzi o przeglądanie rejestru zdarzeń, nie muszę łączyć się DloadX, aby wygodnie przeglądać).

Jest możliwość odczytu takich informacji jak pobór energii, temperatury itd.. ale jedynie z KNX, lecz cena instalacji KNX i dalsza jego integracja z Satel jest porażająca.
Szkoda, że nie udało się nikomu stworzyć jakiegoś dodatku do tego manipulatora aby łączyć się z serwerem SUPLA tak jak łączy się z kamerami.

Chyba, że da się zrobić coś (mega pogięty pomysł mi teraz przyszedł do głowy) takiego, że zamiast streamingu obrazu z kamery przesyłamy stream (nie wiem czego) co by wyświetlało odczyty z MEW-01.
Duch__
Been thanked: 6 times

Zamiast DloadX dla użytkownika końcowego jest GuardX. Jakiej marki masz kamery?
tomek87

Kamery Uniarch 4 i 5 MP, w zupełności wystarczają i zachowują się bardzo dobrze, moim zdaniem nawet lepiej niż Dahua.
Rejestrator oparty na BlueIris z CodeProject.AI
Polecam, super sprawa, przynajmniej dla mnie, nie muszę przeglądać nagrań aby zobaczyć czy ktoś się kręcił.
AI oznacza na nagraniach ludzi, pojazdy itd... (mnie tylko te dwie rzeczy interesowały) i patrząc na zdarzenia widzę, że tu była jakaś osoba, tam przejechał samochód i to wystarczy.
Wcześniej chciałem iść w Axxon One , ale po długich testach stwierdziłem, że nie odpowiada mi całkowicie to oprogramowanie, dodatkowo koszt licencji powyżej 4 kamer też trochę kosztuje.

Return to “ZAMEL MEW-01”