Witam.
Poszukuję jako uzupełnienie automatyki domowej termostatu dopuszkowego najlepiej z dwoma wejściami na pomiar temperatury + jedno wyjście na sterowanie.
Warunek jest taki, że musi być w wersji dopuszkowej i zmieścić się w klasycznej puszcze elektrycznej.
Wiem że zamel nie ma póki co takiego rozwiązania, widziałem że sonoff Basic R2 można przerobić, ale patrząc po wymiarach jest za duży żeby zmieścić się w puszce.
Czy jest coś co przyjmie soft z supli i zmieści się w puszcze elektrycznej?
Nie wymagam sterowania lokalnego bezpośrednio z termostatu, nie musi mieć przycisków i wyświetlacza.
Termostat dopuszkowy. Co wybrać ?
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
https://zamel24.pl/sterowanie-temperatu ... kw-01.htmlMientek07 wrote: Wed Feb 07, 2024 8:19 pm Witam.
Poszukuję jako uzupełnienie automatyki domowej termostatu dopuszkowego najlepiej z dwoma wejściami na pomiar temperatury + jedno wyjście na sterowanie.
Warunek jest taki, że musi być w wersji dopuszkowej i zmieścić się w klasycznej puszcze elektrycznej.
Wiem że zamel nie ma póki co takiego rozwiązania, widziałem że sonoff Basic R2 można przerobić, ale patrząc po wymiarach jest za duży żeby zmieścić się w puszce.
Nie wymagam sterowania lokalnego bezpośrednio z termostatu, nie musi mieć przycisków i wyświetlacza.
Oczywiście na cenę nie patrz, myślę że to kwestia tygodnia, może dwóch i będzie w sprzedaży.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Jeśli nie masz potrzeby sterowania i wyświetlacza to można włożyć do puszki np. esp32s2 mini wraz z przekaźnikiem i jakimś mini zasilaczem na 5V do tego podłączyć termometr np. ds18b20. Jest tylko taki problem jak ładnie to wykończyć bo wemos w puszce będzie się grzał więc termometr musi być na zew.Mientek07 wrote: Wed Feb 07, 2024 8:19 pm Witam.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Mientek07
Jeden czujnik temperatury jest wpuszczony do podłogówki, a drugi musiał by być bezpośrednio w puszcze z termostatem.
Rozwiązanie termostatu z supli fajne, aczkolwiek nie mam potrzeby sterowania lokalnie i nie potrzebuję wyświetlacza. Apka wystarczy
Rozwiązanie termostatu z supli fajne, aczkolwiek nie mam potrzeby sterowania lokalnie i nie potrzebuję wyświetlacza. Apka wystarczy