Mam dzisiaj podobny błąd cały wieczór.
Dodatkowo na dole wyświetla się informacja: Wygenerowano: 0, pobrano: 0 - tak ma być?
Wybrane: Generic ESP8266 4MB 160Mhz
- Konfiguracja LED
- Aktualizacja przez WWW
- GUI podczas pracy modułu
- SSL
- Deep Sleep
- DS18B20
- BME280
- SHTxx (najbardziej mi na tym zależy)
- Pomiar Analogowy
- Wyłączenie LittleFS
- Wyłaczenie logów
Próbowałem różnych kombinacji jak powyżej, ale zawsze ten sam błąd.
Jeżeli kliknę "Generuj" z defaultowo zaznaczonymi rzeczami tak jak jest po wejściu na stronę GG to się generuje poprawnie (ale nie wgrywałem softu)
GUI Generic - Błąd generowania
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Moim zdaniem rezygnacja z korekt w urządzeniu to niezbyt dobry pomysł. Np wyświetlacz w urządzeniu nie pokaże prawidłowej temperatur, więcej kombinowanie przy ustawianiu warunków. Ale to jest tylko moje zdanie.
-
Korekty są synchronizowane z urządzeniem i urządzenie zna ich wartość i się do nich stosuje.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2
-
Jest inny problem przy generowaniu pliku dla esp 32s2 po wygenerowaniu pobiera się plik spakowany rar-em o wadze 0KB - nie daje się wypakować.
Ja generowałem - termostat, przyciski, oled i ds18b20
Ja generowałem - termostat, przyciski, oled i ds18b20
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Były problemy na serwerze i przez ostatnie kilka godzin builder nie generował firmware. Sorry.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2
-
Witam czy da się zmieścić do jednego esp8266 1mb Termostat i pzm004 bo cały czas wyskakuje błąd generowania. Jak zrobię na 4 MB to nieda się wrzucić dwu etapowo tylko pezposrednio z toolsa a gdy już wrzucę bezpośrednio z tolsa to po zapisaniu ustawień w GG nic się niezapisuje na stałe .Całą noc walczylem i nic nieudalo mi się zrobić ewidentnie jakieś błędy z generowaniem binki w builderze
-
A przeczytałeś post wyżej przed napisaniem swojego?Kamil Ból wrote: ↑Wed Feb 14, 2024 3:45 pm Witam czy da się zmieścić do jednego esp8266 1mb Termostat i pzm004 bo cały czas wyskakuje błąd generowania. Jak zrobię na 4 MB to nieda się wrzucić dwu etapowo tylko pezposrednio z toolsa a gdy już wrzucę bezpośrednio z tolsa to po zapisaniu ustawień w GG nic się niezapisuje na stałe .Całą noc walczylem i nic nieudalo mi się zrobić ewidentnie jakieś błędy z generowaniem binki w builderze
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Przeczytałem po napisaniu swojego a pisałem szybko i niemiałem kiedy poczytać forum a chciałem tylko zgłosić problem i już tak zostało fajnie już wszystko działa. Dzięki serdeczne
-
U mnie przy próbie aktualizacji działających urządzeń, po kliknięciu "Sprawdź aktualizacje" pojawia się monit na żółtym tle "Błąd aktualizacji"