Wybudzenie z uśpienia, skrzynka pocztowa

bokk
Has thanked: 7 times
Been thanked: 25 times

Złożyłem sobie zestaw do skrzynki na listy z Wemos D1 Mini Pro (z uwagi na słaby zasięg wifi) oraz modułu przekaźnika na GPIO5-D1 oraz moduł zasilania akumulatora z ogniwem 18650. Dwa kontraktony NO popiołem do Masa + GPIO14-D5 jako monostabilny - załącz jako przesyłka dostarczona i GPIO12-D6 jako monostabilny - wyłącz jako przesyłka odebrana
-załącz przełącza NO przekaźnika podając zasilanie 5V na GPIO15-D8 - ustawiony jako krańcówka zmieniając stan ikony i wysyłając powiadomienie o dostarczeniu przesyłki. Ponowne załaczenie nie zmienia stanu ikony i nie wysyła powiadomienia (tak jak powinno być) do czasu wyłączenia
-wyłącz przełącza NO przekaźnika powodując rozłączenie zasilania 5V na GPIO15-D8 - ustawiony jako krańcówka zmieniając stan ikony i wysyłając powiadomienie o odebraniu przesyłki. Ponowne wyłączenie nie zmienia stanu ikony i nie wysyła powiadomienia (tak jak powinno być) do czasu załączenia

W GUI-Generic ustawiłem 1 przekaźnik, 2 przyciski oraz 1 krańcówka.

Z uwagi na fakt iż przy skrzynce pocztowej nie mam zasilania, czy można i w jaki sposób ustawić opcję uśpienia aby załaczenie i wyłączenie wzbudzało na chwilę układ wysyłajac powiadomienie, zmieniając stan ikony i usypiając go.

Return to “Pomoc”