Obniżenie rachunków za prąd, czy to możliwe?

Nowy11

Witam , natrafiłem w sieci na film
https://youtu.be/-ZaxPvt4SFw?si=2qsSF71KeGfpjQrl
Gość nawet znany jestem ciekawy waszej opinii czy jest to możliwe zapraszam do dyskusji 😅
klimasstudio

Pracuje w hurtowni elektrycznej i już któryś klient zgłosił mi informacje że te nowe liczniki elektroniczne straszne zawyżają pomiar. Poprzez dodanie swojego podlicznika dzieje się tak że ten elektroniczny od energetyki zaczyna się stabilizować i nie zawyża pomiarów. Wszystko za sprawą filtrów w podliczniku. Także tak jestem w stanie w to uwierzyć.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Ja obstawiam nową miejską legendę :P
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Też tak uważam. Szczególnie, że patrząc co jest w środku SDM-ów, nie widzę tam żadnych filtrów, tylko zwykłe rezystory bocznikowe.

Ale hurtowniom może zależeć na utrzymywaniu przy życiu tej legendy :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Robert Błaszczak wrote: Mon Feb 19, 2024 10:53 am Też tak uważam. Szczególnie, że patrząc co jest w środku SDM-ów, nie widzę tam żadnych filtrów, tylko zwykłe rezystory bocznikowe.

Muszę przyznać, że mieliśmy już kilku klientów, którzy o to pytali. Dostali z rynku informacje, że MEW-01 obniża zużycie energii elektrycznej. :lol:
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
klew

Mirosław F. wrote: Mon Feb 19, 2024 12:20 pm
Robert Błaszczak wrote: Mon Feb 19, 2024 10:53 am Też tak uważam. Szczególnie, że patrząc co jest w środku SDM-ów, nie widzę tam żadnych filtrów, tylko zwykłe rezystory bocznikowe.

Muszę przyznać, że mieliśmy już kilku klientów, którzy o to pytali. Dostali z rynku informacje, że MEW-01 obniża zużycie energii elektrycznej. :lol:
Przecież wszyscy reklamują inteligentne liczniki przy pomocy hasła: "obniż swoje rachunki za prąd! Zamontuj inteligentny licznik energii". Teraz już wiem o co im chodzi
edm
Been thanked: 2 times

Jako ciekawostka. Dalszy znajomy kupił pewne urządzenie, coś w stylu prądnicy i odpowiednich przekładni, do produkcji prądu.
Przekładnie (koła zębate są pokaźnych rozmiarów) największe ma ponad 2,6 metra. Lepsze byłoby jeszcze większe, lecz ponoć jest to obwarowane przepisami chyba w odniesieniu do wysokości budynku.
Jest to w trakcie uruchamiania. Z tego co wiem ponoć ma to działać tak że napędzane będzie "małym" silnikiem elektrycznym o mocy X a prądnica poprzez zestaw przekładni ma wytwarzać prąd o mocy Y. Wytworzona moc Y ma być znacznie większa od mocy X i tym samym rekompensować pobór przez silnik elektryczny.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
pablo5

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: musiałem
I proponuję zamknąć ten temat...
klew

edm wrote: Mon Feb 19, 2024 1:26 pm Jako ciekawostka. Dalszy znajomy kupił pewne urządzenie, coś w stylu prądnicy i odpowiednich przekładni, do produkcji prądu.
Przekładnie (koła zębate są pokaźnych rozmiarów) największe ma ponad 2,6 metra. Lepsze byłoby jeszcze większe, lecz ponoć jest to obwarowane przepisami chyba w odniesieniu do wysokości budynku.
Jest to w trakcie uruchamiania. Z tego co wiem ponoć ma to działać tak że napędzane będzie "małym" silnikiem elektrycznym o mocy X a prądnica poprzez zestaw przekładni ma wytwarzać prąd o mocy Y. Wytworzona moc Y ma być znacznie większa od mocy X i tym samym rekompensować pobór przez silnik elektryczny.
Światowy przemysł energetyczny go za to nienawidzi! ;)
edm
Been thanked: 2 times

W pracy (branża mocno techniczna) inżynierowie itp. zapodałem ten temat. Z burzy mózgów wyszło że to raczej niemożliwe, żeby energia wytworzona była większa od włożonej = perpetuum mobile. Ponieważ każde z urządzeń ma jakąś sprawność, straty itp.
Także pozostaje czekać na poczynania znajomego co jemu z tego wyjdzie ;) .
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D

Return to “Ogólna dyskusja”