https://youtu.be/-ZaxPvt4SFw?si=2qsSF71KeGfpjQrl
Gość nawet znany jestem ciekawy waszej opinii czy jest to możliwe zapraszam do dyskusji
Muszę przyznać, że mieliśmy już kilku klientów, którzy o to pytali. Dostali z rynku informacje, że MEW-01 obniża zużycie energii elektrycznej.Robert Błaszczak wrote: Mon Feb 19, 2024 10:53 am Też tak uważam. Szczególnie, że patrząc co jest w środku SDM-ów, nie widzę tam żadnych filtrów, tylko zwykłe rezystory bocznikowe.
Ale hurtowniom może zależeć na utrzymywaniu przy życiu tej legendy![]()
Przecież wszyscy reklamują inteligentne liczniki przy pomocy hasła: "obniż swoje rachunki za prąd! Zamontuj inteligentny licznik energii". Teraz już wiem o co im chodziMirosław F. wrote: Mon Feb 19, 2024 12:20 pmMuszę przyznać, że mieliśmy już kilku klientów, którzy o to pytali. Dostali z rynku informacje, że MEW-01 obniża zużycie energii elektrycznej.Robert Błaszczak wrote: Mon Feb 19, 2024 10:53 am Też tak uważam. Szczególnie, że patrząc co jest w środku SDM-ów, nie widzę tam żadnych filtrów, tylko zwykłe rezystory bocznikowe.
Ale hurtowniom może zależeć na utrzymywaniu przy życiu tej legendy![]()
![]()
Światowy przemysł energetyczny go za to nienawidzi!edm wrote: Mon Feb 19, 2024 1:26 pm Jako ciekawostka. Dalszy znajomy kupił pewne urządzenie, coś w stylu prądnicy i odpowiednich przekładni, do produkcji prądu.
Przekładnie (koła zębate są pokaźnych rozmiarów) największe ma ponad 2,6 metra. Lepsze byłoby jeszcze większe, lecz ponoć jest to obwarowane przepisami chyba w odniesieniu do wysokości budynku.
Jest to w trakcie uruchamiania. Z tego co wiem ponoć ma to działać tak że napędzane będzie "małym" silnikiem elektrycznym o mocy X a prądnica poprzez zestaw przekładni ma wytwarzać prąd o mocy Y. Wytworzona moc Y ma być znacznie większa od mocy X i tym samym rekompensować pobór przez silnik elektryczny.