Akcje warunkowe - zmiana podstawy OnLess

lesle

Cześć,
realizuje mały projekcik.
Chcę wysyłać powiadomienia ponizej pewnej wartośći... ( sensorMinValue -> getValue() )
i wszystko działa ... gdyby nie to, że ta wartość graniczna jak widać jest zmienna w czasie....tak samo jak i mierzona...
ale addAction po zainicjowaniu nie ma opcji zmiany wartości do której porównujemy -> a przynajmniej ja nie znalazłem ;)

Nie znalazłem też opcji a'la: delAction aby np. OnChange móc przerejstrować. ...

Code: Select all

...
sensorVL53L0X->addAction(Actions::ACTION_LOW_LEVEL, *devNotification, OnLess(sensorMinValue->getValue(), sensorVL53L0X));
...
Jakieś podpowiedzi?
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

To OnLess zwraca wskaźnik do obiektu. Więc można go do zmiennej zapisać i potem podać wskaźnik w addAction.
Tylko nie pamiętam czy tam były jakieś metody do zmiany ustawień. Sprawdzę to później. Przypomnij się proszę, gdybym nie odpisał
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
lesle

klew wrote: Mon Feb 19, 2024 7:25 pm To OnLess zwraca wskaźnik do obiektu. Więc można go do zmiennej zapisać i potem podać wskaźnik w addAction.
Tylko nie pamiętam czy tam były jakieś metody do zmiany ustawień. Sprawdzę to później. Przypomnij się proszę, gdybym nie odpisał
Dzieki za podpowiedź Sprawdzę.
lesle

Poradziłem sobie tworząc własne onLessCond i dodając metodę updateThreshold ;))

Dzięki @klew za pomoc
klew

lesle wrote: Tue Feb 20, 2024 6:55 am Poradziłem sobie tworząc własne onLessCond i dodając metodę updateThreshold ;))

Dzięki @klew za pomoc
Dorzucę taką metodę. Tylko jakieś testy do tego dopiszę
klew

Wrzuciłem metodę setThreshold.
Jest na branchu main. Oficjalnego wydania jeszcze nia ma i w najbliższych dniach nie planuję.
lesle

klew wrote: Tue Feb 20, 2024 10:12 am Wrzuciłem metodę setThreshold.
Jest na branchu main. Oficjalnego wydania jeszcze nia ma i w najbliższych dniach nie planuję.
No i supcio.
Dzięki za pomoc

Return to “Pomoc”