Gosund sp111

Rafał M.

Witam wszystkich. Mam taki problem. Kupiłem z naszego Aledrogo gniazdka z wgraną Supla. Wszystko grało (siało siecia i wykrywało przez przeglądarkę i cloud) Przy parowaniu wpisałem omyłkowo źle jedną literkę. Gniazdka oczywiście migało już wolno a dane zostały zapisane. I w tym cały sęk że nie mam możliwości wyjścia ponownie do trybu parowania (szybkiego migania). Próbowałem wyłączać i włączać szybko 10 razy, trzymanie przycisku w różnych konfiguracja. Bez skutku. Nie wchodzi w tryb parowania i nie sieje WiFi. Bez tego nie mogę go ponownie wykryć. Jest jakiś inny sposób na hard reset?
Patryk

Spróbuj utworzyć hotspota (na telefonie) z tą błędną literką i wtedy powinieneś się połączyć z gniazdkiem ;) .
Rafał M.

Wiem gdzie był błąd. W adresie serwera svrXXX.supla.org - pomyliłem się w tej nazwie. Tutaj hot spot chyba tego nie ogarnie?
Patryk

Jeżeli poprawnie wpisałeś nazwę i hasło do wifi, to gniazdko na pewno się połączyło z siecią.
Musisz teraz tylko ustalić przydzielony adres IP jaki nadał Twój router i połączyć się po tym adresie.
Rafał M.

Dane WiFi były poprawne. Zaraz poszukam w sieci tego urządzenia. Dzięki za pomoc. Dam znać czy się udało.
Rafał M.

Niestety nie widać go w sieci lokalnej. Chyba, że źle szukam. Szukałem poprzez CMD, arp -a i tam żadne IP nie pasuje pod gniazdko. Jest jakaś inna opcja znalezienia tego urządzenia lub jego resetu? Ewentualnie może odesłać do sprzedawcy z prośbą o naprawę. Sam wgrywał więc najlepiej wie co i jak.
Patryk

Dziwne, że nie działa wejście w tryb konfiguracji przez lokalny przycisk 10x lub 5sek.
Zostaje Ci jeszcze opcja, przenieść gniazdko do innej lokalizacji, np pracy.
Tam utworzyć hotspota i spróbować się połączyć lokalnie.
Pietras81
Been thanked: 1 time

Rafał M. wrote: Thu Feb 22, 2024 8:02 pm Niestety nie widać go w sieci lokalnej. Chyba, że źle szukam. Szukałem poprzez CMD, arp -a i tam żadne IP nie pasuje pod gniazdko. Jest jakaś inna opcja znalezienia tego urządzenia lub jego resetu? Ewentualnie może odesłać do sprzedawcy z prośbą o naprawę. Sam wgrywał więc najlepiej wie co i jak.
Jeśli dane były poprawne to odpal w telefonie hotspota wyłącz na chwilę domowe WIfi a w hotspocie będzie widać adres urządzenia połączonego. A miałeś wgrane gui czy jakiś autorski soft ?? Może zamiast odsyłać spytać się autora co ustawił.
https://pietras-81.aqi.eco/
Rafał M.

Nie wiem co wgrane bo dopiero napisałem do sprzedawcy. Mam nadzieję, że coś odpisze. Uzupełniłem przy parowaniu prawidłowo sieć WiFi i hasło. Błędnie wprowadziłem dane dotyczące serwera Supli. Nie uzupełniłem danych Admina i hasła (nie wiem czy to było potrzebne). Włączałem hotspot na telefonie ale mam telefon od majfriendów (iPhone) i chyba jest delikatnie upośledzony. Sprawdzę w innym budynku jeszcze raz aby na 100% nie był w zasięgu żadnej z sieci. Taka pierdola a tyle roboty… 😂
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Normalnie nie ma żadnej roboty. Przy sofcie z GG powinien bez problemu wejść w tryb konfiguracji.
Problem jest ze sprzedawcą, od którego kupiłeś. Nie wiadomo jaki soft tam wsadził.
Dlatego najlepszym wyjściem (i słusznie postąpiłeś) jest zwrócenie się do sprzedawcy o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036

Return to “Pomoc”