IPhone i skróty
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To znaczy, że nie masz poprawnie zrobionego/ustawionego czujnika otwarcia bramy.PatrykGuziolek wrote: Tue Mar 12, 2024 7:20 pmpzygmunt wrote: Sun Feb 25, 2024 10:27 am Najpierw sprawdź czy przyciski "Otwórz" i "Zamknij" działają z poziomu cloud.supla.org.
Mi nie działają nawet tam. Help
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
PatrykGuziolek
A jak powinien być ustawiony? W logach mam, że akcja została wykonana. W linku takie ustawienia:klew wrote: Tue Mar 12, 2024 8:32 pmTo znaczy, że nie masz poprawnie zrobionego/ustawionego czujnika otwarcia bramy.PatrykGuziolek wrote: Tue Mar 12, 2024 7:20 pmpzygmunt wrote: Sun Feb 25, 2024 10:27 am Najpierw sprawdź czy przyciski "Otwórz" i "Zamknij" działają z poziomu cloud.supla.org.
Mi nie działają nawet tam. Help
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Piszę o czujniku otwarcia bramy, a nie o linku do otwierania bramy.PatrykGuziolek wrote: Tue Mar 12, 2024 8:56 pm A jak powinien być ustawiony? W logach mam, że akcja została wykonana. W linku takie ustawienia:
Musisz mieć kontaktron zamontowany na bramie, albo w napędzie bramy dedykowane wyjście, gdzie można wziąć sygnał otwarcia bramy do sterownika (np. do SBW).
Kanał czujnika pokazuje ikoną stan bramy - powinna się zmieniać zgodnie z tym, co fizycznie dzieje się z bramą.
W kanale "otwierania bramy" należy wtedy taki sensor przypisać jako "czujnik otwarcia". Wtedy w apce Supli, kanał do sterowania bramą będzie miał ikonkę ze stanem bramy, która pokazuje czy jest otwarta, czy zamknięta.
Wtedy przyciski "otwórz" i przycisk "zamknij" zaczną działać poprawnie.
-
PatrykGuziolek
Mam ten czujnik, z tym że trochę odwrotnie. Jeden mam na pełnym zamknięciu i jest wyświetlany na ikonce przekaźnika od otwierania/zamykania. A drugi mam na pełnym otwarciu, żeby wiedzieć, że jest w pełni otwarta.klew wrote: Tue Mar 12, 2024 9:09 pmPiszę o czujniku otwarcia bramy, a nie o linku do otwierania bramy.PatrykGuziolek wrote: Tue Mar 12, 2024 8:56 pm A jak powinien być ustawiony? W logach mam, że akcja została wykonana. W linku takie ustawienia:
Musisz mieć kontaktron zamontowany na bramie, albo w napędzie bramy dedykowane wyjście, gdzie można wziąć sygnał otwarcia bramy do sterownika (np. do SBW).
Kanał czujnika pokazuje ikoną stan bramy - powinna się zmieniać zgodnie z tym, co fizycznie dzieje się z bramą.
W kanale "otwierania bramy" należy wtedy taki sensor przypisać jako "czujnik otwarcia". Wtedy w apce Supli, kanał do sterowania bramą będzie miał ikonkę ze stanem bramy, która pokazuje czy jest otwarta, czy zamknięta.
Wtedy przyciski "otwórz" i przycisk "zamknij" zaczną działać poprawnie.
Chodzi mi o funkcję otwórz/zamknij a nie osobno „otwórz” i osobno „zamknij” na linkach
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Samo "otwórz/zamknij" powinno działać za każdym razem, a efekt (w sensie co zrobi napęd), zależy od automatyki bramyPatrykGuziolek wrote: Tue Mar 12, 2024 9:25 pm Mam ten czujnik, z tym że trochę odwrotnie. Jeden mam na pełnym zamknięciu i jest wyświetlany na ikonce przekaźnika od otwierania/zamykania. A drugi mam na pełnym otwarciu, żeby wiedzieć, że jest w pełni otwarta.
Chodzi mi o funkcję otwórz/zamknij a nie osobno „otwórz” i osobno „zamknij” na linkach
-
PatrykGuziolek
Zadziałało na innym linku. Dziękiklew wrote: Tue Mar 12, 2024 9:37 pmSamo "otwórz/zamknij" powinno działać za każdym razem, a efekt (w sensie co zrobi napęd), zależy od automatyki bramyPatrykGuziolek wrote: Tue Mar 12, 2024 9:25 pm Mam ten czujnik, z tym że trochę odwrotnie. Jeden mam na pełnym zamknięciu i jest wyświetlany na ikonce przekaźnika od otwierania/zamykania. A drugi mam na pełnym otwarciu, żeby wiedzieć, że jest w pełni otwarta.