Czujniki SHT30
-
Marcin970712
Witam. Chce w domu zrobić w każdym pokoju i salonie termometry z pomiarem wilgotności oraz dać ds18b20 do anemostatów z DGP. Chce rozprowadzić kable z jednego centralnego miejsca w domu do wszystkich termometrów SHT30 kablem alarmowym 8x0.5. Jakiej maksymalnie długości mogą być kable żeby te czujniki mi działały. Jestem w trakcie wykonywania instalacji elektrycznej. Nie mam też pomysłu gdzie umiejscowić te termometry. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Sht działa na i2c i zalecane długości przewodów to kilkadziesiąt cm. Powyżej tego to trochę loteria, musisz sprawdzić sam. U mnie sht wariowały ale bmp już działa na 10mMarcin970712 wrote: Mon Feb 26, 2024 8:10 pm Witam. Chce w domu zrobić w każdym pokoju i salonie termometry z pomiarem wilgotności oraz dać ds18b20 do anemostatów z DGP. Chce rozprowadzić kable z jednego centralnego miejsca w domu do wszystkich termometrów SHT30 kablem alarmowym 8x0.5. Jakiej maksymalnie długości mogą być kable żeby te czujniki mi działały. Jestem w trakcie wykonywania instalacji elektrycznej. Nie mam też pomysłu gdzie umiejscowić te termometry. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Edit: chodziło mi o bme, bmp nie między wilgotności
YoMan