Silnik do bramy z ALiExpress

Norbert74

Witajcie,
Mam problem z podłączeniem SBW/02 do tego co na zdjęciach.
Silnik sterowany z pilota za pomocą dwóch kanałów, otwórz - zamknij.
Może już ktoś podłączał moduł pod takie coś... Niby model ABC456, na płytce ABM237
PS. Na zacisku OPN, czyli OPEN 4V ...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Zasilanie zabierasz z +15V i GND a otwieranie to prawdopodobnie GND i OPN. Trudno to zrozumieć bez instrukcji :P
Trzeba sprawdzić miernikiem, lub przewodem zwierać do masy i obcerować. Czujnik otwarcia to może TEST, choć znów opis CYCLE może mówić ze ma chodzić krok po kroku, więc może OPN to czujnik otwarcia.

Dużo niewiadomych.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Wydaje się, że na złączu LIMIT są wyłączniki krańcowe. CL - zamknięta. OP - otwarta.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Norbert74

Lector wrote: Tue Feb 27, 2024 8:35 pm Zasilanie zabierasz z +15V i GND a otwieranie to prawdopodobnie GND i OPN. Trudno to zrozumieć bez instrukcji :P
Trzeba sprawdzić miernikiem, lub przewodem zwierać do masy i obcerować. Czujnik otwarcia to może TEST, choć znów opis CYCLE może mówić ze ma chodzić krok po kroku, więc może OPN to czujnik otwarcia.

Dużo niewiadomych.
Wiem, to jest w sumie cała instrukcja... Zasilanie to wiem, ale jeżeli chodzi o OPN to ten styk ma 4V...Fotokomórka photo... Jakoś nie chcę 15V podawać na OPN a tym bardziej masy ; ) Ale dziękuję za pomysł : )
Norbert74

Robert Błaszczak wrote: Tue Feb 27, 2024 8:40 pm Wydaje się, że na złączu LIMIT są wyłączniki krańcowe. CL - zamknięta. OP - otwarta.
A wiesz, że nie zauważyłem, w sumie można tam się wpiąć... Jak będę na miejscu to sprawdzę... Dziękuję ślicznie : )
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Last edited by zzrr on Tue Feb 27, 2024 10:35 pm, edited 2 times in total.
Norbert74

Dziękuję, już wszystko jasne 2-5 : )
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Norbert74 wrote: Tue Feb 27, 2024 9:35 pm A wiesz, że nie zauważyłem, w sumie można tam się wpiąć... Jak będę na miejscu to sprawdzę... Dziękuję ślicznie : )
Nie widziałem tego na oczy w życiu. Ale zwróć uwagę na zapis w "TROUBLE SHOOTING" pkt 6
Tam jest coś napisane o ewentualnej regulacji poprzez zbliżenie magnesu do przełącznika w razie niedokładnej reakcji na pozycję. A na rysunku jest że ten mechanizm posiada magnetyczne wyłączniki krańcowe. Tak więc wychodziło by na to że niczym się nie musisz podpinać tylko we właściwym miejscu na bramie założyć magnes

Return to “Ogólna dyskusja”