No ciekawe to. Jakie jest napięcie na tych pinach z żółtą podstawką? jak to działa? tam jest jakiś mosfet przy złączce 230V? masz jakiegoś linka z opisem do tej płytki?
Edytowałem swój wcześniejszy wpis żeby nie wprowadzać w błąd.
Znalazłem opis do tego. Fajna sprawa. Faktycznie podłącza się bezpośrednio 230V a piny żółte są wyjściowymi którymi można sterować mikrokontroler.
Powiadomienie o braku zasilania
-
cinas
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 7 times
Masz pełna izolację elektryczna
Podajesz na wejście 230V i jak masz zasilanie to na wyjściu masz podaną masę czyli idealnie do ESP
Link do aukcji
https://pl.aliexpress.com/item/1005006144664223.html
Podajesz na wejście 230V i jak masz zasilanie to na wyjściu masz podaną masę czyli idealnie do ESP
Link do aukcji
https://pl.aliexpress.com/item/1005006144664223.html
Tak. Widziałem właśnie. W linku poniżej troszkę lepszy opis i dopiero stała się jasnośćcinas wrote: Sun Feb 25, 2024 11:16 am Masz pełna izolację elektryczna
https://pl.aliexpress.com/item/1005006104768863.html
-
Adamo28
Wszytko idzie zrobić, tak długo jak mamy internet (zasilanie zawsze można na buforze jakimś, baterii) Sam się borykałem problemem rozpalającego się pieca na pellet gdzie paliwo zacinało się w podajniku i skończyłem z bramką SMS na jakimś modemie GSM, niezawodnie byle tylko karty SIM pilnować. Na supli wydaje się to dość prosto do zrobienia, przekaźnik z powiadomieniem i przycisk, sprzętowo jakiś przekaźnik z stykiem NC który cały czas będzie zasilony i przy zaniku zasilania zewrze styki.
-
Grunger
Zrobiłem bardzo podobnie jak napisał kolega @zzrr. Wykorzystałem cewkę przekaźnika i zasilanie tego urządzenia które było na 12V. Na wyjściu sygnalizatora alarmowego, kiedy pojawia się awaria to jest napięcie 12V i wtedy pokazuje mi na supli inny stan i wysyła powiadomienie. Tylko jeszcze jedna kwestia. Co prawda to już trochę inny temat ale może już wykorzystam ten wątek. Chodzi o powiadomienie które jest wysyłane przez suple a dokładnie o dźwięk powiadomienia jest od uzależniony od dźwięków systemowych powiadomienia w telefonie. Dlatego dodatkowo powiadomienie chce zrobić na pushover. Ale nie bawiłem się z pushoverem poprzez gui generic. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co dokładnie trzeba wpisać w warunkowaniu aby pushover wysyłał powiadomienie po zmianie stanu?
Wiem że w GG da się zrobić powiadamianie przez pushover. Musisz próbować zdaje się z przekaźnikiem w którym ustawiasz w GG reakcję pushover. @Krycha88 ostatnio mówił że zastanawia się czy nie zamienić w GG pushover na powiadomienia z Supli ale chyba żartował. A może nie...Grunger wrote: Fri Mar 01, 2024 5:22 pm Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co dokładnie trzeba wpisać w warunkowaniu aby pushover wysyłał powiadomienie po zmianie stanu?