SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1691
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt sty 19, 2018 1:29 am

Sceny z możliwością opóźniania czasowego do testowania tu: https://beta.supla.fracz.com

Zduplikowałem bazę przed chwilą więc nie trzeba zakładać nowych kont, ale od teraz zmiany wprowadzone na becie nie będą widoczne na wersji stabilnej i vice versa.

Na wersji beta NIE działają termostaty, by nie kolidować z wersją stabilną.

Pewnie powstanie jakiś filmik przy wdrożeniu, ale póki co gdyby nie było widać co w ogóle się zmieniło to przy edycji sceny doszedł magiczny przycisk:
time-scenes.jpg
time-scenes.jpg (27.65 KiB) Przejrzano 1749 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1840
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt sty 19, 2018 9:02 pm

W akcji wybieram kanał do włączenia ustawiam opóźnienie na 15s, po tym czasie wybieram kolejny kanał do włączenia, kolejne opóźnienie na 15s a następnie wyłącz wszystko. Zapisuje się tylko pierwsze opóźnienie
1.jpg
1.jpg (88.23 KiB) Przejrzano 1695 razy
2.jpg
2.jpg (91.01 KiB) Przejrzano 1695 razy
Czy tak miało to wyglądać??
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1691
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt sty 19, 2018 9:29 pm

Każdy offset jest czasem od pierwszego wykonania sceny. Powinieneś ustawić czasy 15 i 30
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1840
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt sty 19, 2018 9:51 pm

faktycznie tak działa :)
ale ten drugi czas opóźnienia to dla mnie intuicyjnie wychodziło jakby kolejne 15s
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1691
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn sty 22, 2018 7:16 am

Czy ktoś miał jakieś problemy z działaniem scen czasowych?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1691
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt sty 23, 2018 11:30 pm

W związku z brakiem zainteresowania betą wdrożyłem wersję 2.6.RC.1 dla wszystkich na supla.fracz.com. Beta umarła ;)
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1038
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr sty 24, 2018 7:14 am

Zainstalowałem u siebie 2.6.0-rc.1 i niby działa, ale taki błąd SQL podczas instalacji

Kod: Zaznacz cały

root@raspberrypi:/home/michael# php /var/www/supla-scripts/supla-scripts init                                                                                                                                                                  ___ _   _ ___ _      _
 / __| | | | _ \ |    /_\
 \__ \ |_| |  _/ |__ / _ \
 |___/\___/|_| |____/_/ \_\
 / __| __ _ _(_)_ __| |_ ___
 \__ \/ _| '_| | '_ \  _(_-<
 |___/\__|_| |_| .__/\__/__/
               |_| by @fracz
                 v2.6.0-rc.1

The encryption key already exists. No changes made.
Cache has been cleared successfully
Database backup has been saved to supla-scripts-20180124080705.sql.gz.
Phinx by Rob Morgan - https://phinx.org. 0.8.1

using config file ./var/www/supla-scripts/backend/database/phinx-config.php
using config parser php
using migration paths
 - /var/www/supla-scripts/backend/database/migrations
using seed paths
warning no environment specified, defaulting to: db
using adapter mysql
using database suplascripts

 == 20171231151314 TimeScenes: migrating


  [PDOException]
  SQLSTATE[HY000]: General error: 1293 Incorrect table definition; there can
  be only one TIMESTAMP column with CURRENT_TIMESTAMP in DEFAULT or ON UPDATE
   clause


migrate [-c|--configuration CONFIGURATION] [-p|--parser PARSER] [-e|--environmen                                                                                                                                                             t ENVIRONMENT] [-t|--target TARGET] [-d|--date DATE]


oraz po zalogowaniu i próbie wejścia do jakiejś sceny:

Kod: Zaznacz cały

Wystąpił nieoczekiwany błąd
SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'suplascripts.pending_scenes' doesn't exist (SQL: select * from `pending_scenes` where `pending_scenes`.`sceneId` in (7b0b10ed-89b8-4ab7-b9bf-609cedf178a2))
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
BomaszN
Posty: 20
Rejestracja: pt lis 17, 2017 8:52 am

śr sty 24, 2018 9:36 pm

Testowałem dziś sceny czasowe już poza betą - u mnie wszystko gra.
Aktualny system:
4xSRW-01 | 1xPNW-01 | 1xSonoff Basic + DS18B20 | 1xSonoff TH10 + AM2301
Still to connect:
1xROW-02 | 1xSonoff Basic | 2xSonoff TH10
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1840
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw sty 25, 2018 1:22 pm

Dziś nie włączyło mi się ogrzewanie?
nieocz.jpg
nieocz.jpg (17.58 KiB) Przejrzano 1424 razy
próbuje kilka razy, w logach nie ma błędu a jak ręcznie chcę włączyć to mam taki error?
Gdzie szukać problemu?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1038
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw sty 25, 2018 1:52 pm

@fracz, a dałoby rade do scen wrzucić możliwość ustawiania konkretnego profilu?
Mam np. scenę "Wychodzimy z domu" - wyłączona ona wszystkie światła, urządzenia itp. i brakuje mi jeszcze, żeby termostat przełączył się w tryb "Poza domem", gdzie mam ustawione niższe parametry grzania. Na dzień dzisiejszy muszę sobie to przeklikać ręcznie, ale fajnie byłoby jakby to scena załatwiła :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ