SUPLA Scripts

User avatar
fracz
Posts: 1583
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Jan 19, 2018 1:29 am

Sceny z możliwością opóźniania czasowego do testowania tu: https://beta.supla.fracz.com

Zduplikowałem bazę przed chwilą więc nie trzeba zakładać nowych kont, ale od teraz zmiany wprowadzone na becie nie będą widoczne na wersji stabilnej i vice versa.

Na wersji beta NIE działają termostaty, by nie kolidować z wersją stabilną.

Pewnie powstanie jakiś filmik przy wdrożeniu, ale póki co gdyby nie było widać co w ogóle się zmieniło to przy edycji sceny doszedł magiczny przycisk:
time-scenes.jpg
time-scenes.jpg (27.65 KiB) Viewed 1642 times
User avatar
wojtas567
Posts: 1776
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Jan 19, 2018 9:02 pm

W akcji wybieram kanał do włączenia ustawiam opóźnienie na 15s, po tym czasie wybieram kolejny kanał do włączenia, kolejne opóźnienie na 15s a następnie wyłącz wszystko. Zapisuje się tylko pierwsze opóźnienie
1.jpg
1.jpg (88.23 KiB) Viewed 1588 times
2.jpg
2.jpg (91.01 KiB) Viewed 1588 times
Czy tak miało to wyglądać??
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
fracz
Posts: 1583
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Jan 19, 2018 9:29 pm

Każdy offset jest czasem od pierwszego wykonania sceny. Powinieneś ustawić czasy 15 i 30
User avatar
wojtas567
Posts: 1776
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Jan 19, 2018 9:51 pm

faktycznie tak działa :)
ale ten drugi czas opóźnienia to dla mnie intuicyjnie wychodziło jakby kolejne 15s
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
fracz
Posts: 1583
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Jan 22, 2018 7:16 am

Czy ktoś miał jakieś problemy z działaniem scen czasowych?
User avatar
fracz
Posts: 1583
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Jan 23, 2018 11:30 pm

W związku z brakiem zainteresowania betą wdrożyłem wersję 2.6.RC.1 dla wszystkich na supla.fracz.com. Beta umarła ;)
User avatar
michael
Posts: 966
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Jan 24, 2018 7:14 am

Zainstalowałem u siebie 2.6.0-rc.1 i niby działa, ale taki błąd SQL podczas instalacji

Code: Select all

root@raspberrypi:/home/michael# php /var/www/supla-scripts/supla-scripts init                                                                                                                                                                  ___ _   _ ___ _      _
 / __| | | | _ \ |    /_\
 \__ \ |_| |  _/ |__ / _ \
 |___/\___/|_| |____/_/ \_\
 / __| __ _ _(_)_ __| |_ ___
 \__ \/ _| '_| | '_ \  _(_-<
 |___/\__|_| |_| .__/\__/__/
               |_| by @fracz
                 v2.6.0-rc.1

The encryption key already exists. No changes made.
Cache has been cleared successfully
Database backup has been saved to supla-scripts-20180124080705.sql.gz.
Phinx by Rob Morgan - https://phinx.org. 0.8.1

using config file ./var/www/supla-scripts/backend/database/phinx-config.php
using config parser php
using migration paths
 - /var/www/supla-scripts/backend/database/migrations
using seed paths
warning no environment specified, defaulting to: db
using adapter mysql
using database suplascripts

 == 20171231151314 TimeScenes: migrating


  [PDOException]
  SQLSTATE[HY000]: General error: 1293 Incorrect table definition; there can
  be only one TIMESTAMP column with CURRENT_TIMESTAMP in DEFAULT or ON UPDATE
   clause


migrate [-c|--configuration CONFIGURATION] [-p|--parser PARSER] [-e|--environmen                                                                                                                                                             t ENVIRONMENT] [-t|--target TARGET] [-d|--date DATE]


oraz po zalogowaniu i próbie wejścia do jakiejś sceny:

Code: Select all

Wystąpił nieoczekiwany błąd
SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'suplascripts.pending_scenes' doesn't exist (SQL: select * from `pending_scenes` where `pending_scenes`.`sceneId` in (7b0b10ed-89b8-4ab7-b9bf-609cedf178a2))
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
BomaszN
Posts: 20
Joined: Fri Nov 17, 2017 8:52 am

Wed Jan 24, 2018 9:36 pm

Testowałem dziś sceny czasowe już poza betą - u mnie wszystko gra.
Aktualny system:
4xSRW-01 | 1xPNW-01 | 1xSonoff Basic + DS18B20 | 1xSonoff TH10 + AM2301
Still to connect:
1xROW-02 | 1xSonoff Basic | 2xSonoff TH10
User avatar
wojtas567
Posts: 1776
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Jan 25, 2018 1:22 pm

Dziś nie włączyło mi się ogrzewanie?
nieocz.jpg
nieocz.jpg (17.58 KiB) Viewed 1317 times
próbuje kilka razy, w logach nie ma błędu a jak ręcznie chcę włączyć to mam taki error?
Gdzie szukać problemu?
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
michael
Posts: 966
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Thu Jan 25, 2018 1:52 pm

@fracz, a dałoby rade do scen wrzucić możliwość ustawiania konkretnego profilu?
Mam np. scenę "Wychodzimy z domu" - wyłączona ona wszystkie światła, urządzenia itp. i brakuje mi jeszcze, żeby termostat przełączył się w tryb "Poza domem", gdzie mam ustawione niższe parametry grzania. Na dzień dzisiejszy muszę sobie to przeklikać ręcznie, ale fajnie byłoby jakby to scena załatwiła :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Post Reply