KPOP w supla-device

klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Duch__ wrote: Thu Mar 07, 2024 1:00 pm Zauważyłem przypadek, mianowicie kanał (jak już jakimś cudem się wyświetlił) pokazuje mi prefiks i sufiks modułu który testowałem wczoraj (na 100% inne GUID i AUTHKEY, bo generowałem ręcznie + inny procesor), dodatkowo kanał był wielokrotnie kasowany z serwera publicznego.
Urządzenie trzyma konfigurację we flashu, więc jak dodaje się i usuwa kanały, to ono się nie zorientuje, że takie zabiegi robiłeś.
Także najlepiej czyścić flasha jeśli chcesz mieć czyste urządzenie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Duch__
Been thanked: 6 times

Ok, ale testy były robione wczoraj na innym procesorze. Na tym pracuje od dzisiejszego poranka i tak jak mówie odrazu wygenerowałem nowe dane uwierzytelniające.
klew

Duch__ wrote: Thu Mar 07, 2024 1:05 pm Ok, ale testy były robione wczoraj na innym procesorze. Na tym pracuje od dzisiejszego poranka i tak jak mówie odrazu wygenerowałem nowe dane uwierzytelniające.
Jedyne wytłumaczenie jest takie, że jednak na tym ESP był wcześniej wgrany soft z kanałami kpop i była konfiguracja zapisana w pamięci.

Wyczyść flasha, wgraj soft od nowa, jak się zarejestruje to żadnych innych prefixow ani sufixow nie będzie.
Urządzenie też będzie miało nowy guid, więc z clouda też stara konfiguracja się nie pobierze.
Duch__

Wiesz, skoro to ma być DIY to wiele parametrów musi być możliwe do ustawienia z poziomu kodu
krycha88
Been thanked: 5 times

Duch__ wrote: Thu Mar 07, 2024 1:53 pm Wiesz, skoro to ma być DIY to wiele parametrów musi być możliwe do ustawienia z poziomu kodu
O jakich parametrach piszesz? Bo akurat dla KPOP to można dużo ustawić z kodu :) łatwiej się zapytać czego nie można ustawić np. domyślnej ikonki z cloud :P
https://gui-generic-builder.supla.io/
Duch__

SSID
HASŁO
GUID
AUTHKEY
SERWER
EMAIL

Nic z poziomu przeglądarki.
Duch__

Taka mała uwaga odnośnie wyświetlania w apce. Uważam że jeśli jest ustawiona precyzja wyświetlania do 1 miejsca po przecinku to powinno się dla wartości np. 5 wyświetlać 5.0, a nie gołe 5.
klew

Duch__ wrote: Thu Mar 07, 2024 7:21 pm Taka mała uwaga odnośnie wyświetlania w apce. Uważam że jeśli jest ustawiona precyzja wyświetlania do 1 miejsca po przecinku to powinno się dla wartości np. 5 wyświetlać 5.0, a nie gołe 5.
Ja w sumie byłem za tym, aby nie wyświetlać dodatkowych zer, gdy nic one nie wnoszą, ale nie będę się przy tym upierał.
Także nie jestem za ani przeciw ;)
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

A ja popieram kolegę @Duch__
Skoro ustawiamy ilość cyfr po przecinku, to 0 (zero) też w tym przypadku jest cyfrą.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Duch__

Kolejna uwaga. Może by tak globalny przycisk dla urządzenia "Przywróć domyślne wartości globalnie, nie dla wybranego kanału, a dla całego urządzenia i jego kanałów. Takie klik i gotowe ;)

Jeśli tak prosicie o oszczędzanie miejsca w przestrzeni dyskowej (Historia) to może coś w stylu, zachowuj pamięć z ostatnich 3 dni, tygodnia, miesiąca, pół roku, roku. Osobiście nie potrzebuje całej historii, ale krótkie dane archiwalne były by Ok.

Return to “supla-dev”