Cloud v24.02

User avatar
fracz
Posts: 2262
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Kraków

Post

To coś się nie zaciąga. ./supla.sh upgrade nie pobiera nic nowego?
User avatar
lukfud
Posts: 2118
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

fracz wrote: Wed Mar 06, 2024 9:25 pm To coś się nie zaciąga. ./supla.sh upgrade nie pobiera nic nowego?
Ok, puściłem jeszcze raz upgrade i jest ;)

Code: Select all

INFO[22:25:36.427346] Server version 24.02.02 [Protocol v23]
Cloud: 24.02.01

Przy okazji, czy i jak mogę pozbyć się tych logów

Code: Select all

ERR[22:25:43.435015] curl_easy_perform() failed: Couldn't resolve host name. http://suplascripts/api/state-webhook
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
tomekk87
Posts: 187
Joined: Fri Aug 02, 2019 12:19 pm

Post

Cześć.

Jest w planach uruchomienie powiadomień na prywatnych instancjach? Można jakieś szersze informacje na ten temat?

Pozdrawiam
Tomek
Simono
Posts: 436
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Post

klew wrote: Wed Mar 06, 2024 8:35 pm
Simono wrote: Wed Mar 06, 2024 8:32 pm Koledzy na prywatnej instancji z dockerem nadal mam to co poniżej. Zauważyłem dzisiaj, że w sumie niezależnie co bym wybierał w zakresie z rozwijanej listy to zawsze pokazuje 7 dni. Jak zmienię agregację z minut na godziny lub dni na belce na wykresem pojawia się ikona termometru z właściwą temperaturą. Wersja aplikacji na Androdzie aktualna bo 25.02.01
Screenshot_20231202_171702_SUPLA.jpg
Screenshot_20240306_212959_SUPLA.jpg
Jaką wersję serwera/clouda masz?
Poprawiłem swój post. Mam wersję 24.01.01 zarówno na serwerze jak i telefonie z Androidem.
Problem ten pojawił się zdaje się na przełomie jakoś listopad/grudnia po tamtejszej aktualizacji aplikacji na androida. Zgłaszałem to już wcześniej i ktoś jeszcze też. Moja instancja dostępna z zewnątrz jest jedynie przez VPN. Publiczny adres który jeszcze mam nie jest wykorzystywany.
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Simono wrote: Thu Mar 07, 2024 6:08 am
Poprawiłem swój post. Mam wersję 24.01.01 zarówno na serwerze jak i telefonie z Androidem.
Problem ten pojawił się zdaje się na przełomie jakoś listopad/grudnia po tamtejszej aktualizacji aplikacji na androida. Zgłaszałem to już wcześniej i ktoś jeszcze też. Moja instancja dostępna z zewnątrz jest jedynie przez VPN. Publiczny adres który jeszcze mam nie jest wykorzystywany.
Zrób aktualizację do 24.02.01 i daj znać czy działa poprawnie.
Było tam robionych kilka poprawek, które mogą ten problem rozwiązać.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Simono
Posts: 436
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Post

klew wrote: Thu Mar 07, 2024 6:11 am
Simono wrote: Thu Mar 07, 2024 6:08 am
Poprawiłem swój post. Mam wersję 24.01.01 zarówno na serwerze jak i telefonie z Androidem.
Problem ten pojawił się zdaje się na przełomie jakoś listopad/grudnia po tamtejszej aktualizacji aplikacji na androida. Zgłaszałem to już wcześniej i ktoś jeszcze też. Moja instancja dostępna z zewnątrz jest jedynie przez VPN. Publiczny adres który jeszcze mam nie jest wykorzystywany.
Zrób aktualizację do 24.02.01 i daj znać czy działa poprawnie.
Było tam robionych kilka poprawek, które mogą ten problem rozwiązać.
Mam 24.02.01 niestety nadal to samo
winek1986
Posts: 80
Joined: Mon Dec 11, 2017 5:07 pm
Location: Kaszuby

Post

Simono wrote: Wed Mar 06, 2024 8:32 pm Koledzy na prywatnej instancji z dockerem nadal mam to co poniżej. Zauważyłem dzisiaj, że w sumie niezależnie co bym wybierał w zakresie z rozwijanej listy to zawsze pokazuje 7 dni. Jak zmienię agregację z minut na godziny lub dni na belce na wykresem pojawia się ikona termometru z właściwą temperaturą. Wersja aplikacji na Androdzie aktualna bo 24.02.01
Screenshot_20231202_171702_SUPLA.jpg
Screenshot_20240306_212959_SUPLA.jpg
U mnie jest taki sam problem , na poprzedniej wersji było to samo.

U mnie problemem był adres serwera w aplikacji . Miałem wpisane adres Ip zamiast adresu domeny .
Last edited by winek1986 on Thu Mar 07, 2024 2:00 pm, edited 1 time in total.
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

winek1986 wrote: Thu Mar 07, 2024 10:23 am U mnie jest taki sam problem , na poprzedniej wersji było to samo.
Masz prywatny serwer? Czy jest do niego dostęp z zewnątrz? Czy moglibyśmy podłączyć się telefonem i sprawdzić logi w apce co tam się dzieje?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
makrz
Posts: 396
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Post

Simono wrote: Wed Mar 06, 2024 8:32 pm Koledzy na prywatnej instancji z dockerem nadal mam to co poniżej. Zauważyłem dzisiaj, że w sumie niezależnie co bym wybierał w zakresie z rozwijanej listy to zawsze pokazuje 7 dni. Jak zmienię agregację z minut na godziny lub dni na belce na wykresem pojawia się ikona termometru z właściwą temperaturą. Wersja aplikacji na Androdzie aktualna bo 24.02.01
Screenshot_20231202_171702_SUPLA.jpg
Screenshot_20240306_212959_SUPLA.jpg
U mnie to samo.
SUPLA Cloud 24.02.01 apka 24.02.01
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

makrz wrote: Fri Mar 08, 2024 8:54 pm
Simono wrote: Wed Mar 06, 2024 8:32 pm Koledzy na prywatnej instancji z dockerem nadal mam to co poniżej. Zauważyłem dzisiaj, że w sumie niezależnie co bym wybierał w zakresie z rozwijanej listy to zawsze pokazuje 7 dni. Jak zmienię agregację z minut na godziny lub dni na belce na wykresem pojawia się ikona termometru z właściwą temperaturą. Wersja aplikacji na Androdzie aktualna bo 24.02.01
Screenshot_20231202_171702_SUPLA.jpg
Screenshot_20240306_212959_SUPLA.jpg
U mnie to samo.
SUPLA Cloud 24.02.01 apka 24.02.01
Spróbuj viewtopic.php?t=14981
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “Nowości”