[A] Wersja 24.03

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Zapraszam do sprawdzenie kolejnej wersji aplikacji. Tym razem drobne wydanie, ale istotne dla osób, które mają prywatne instancje. Dzięki współpracy z wami udało mi się znaleźć kilka problemów w komunikacji z prywatnymi instancjami i je poprawić.

Zmiany:
- Rozwiązano wspomniane problemy w pobieraniu historii z prywatnych instancji dla nowych wykresów (np pobieranie powinno już działać bez względu na to, czy jako adres serwera podaliście domenę lub adres IP. Wcześniej były problemy przy adresie IP).
- Poprawiono precyzję wyświetlanych wartości dla KPOP/KLOP (teraz będzie to dokładnie tyle miejsc po przecinku ile jest ustawione, zera nie będą obcinane)
- W poprzednim wydaniu ikony kanałów na widżetach nie wyświetlały się prawidłowo (np dwie zamknięte rolety). Ten problem też powinien być już rozwiązany.
- Poprawiono pozycję ikony przy termometrze/termostacie/KLOP/KPOP gdy nie ma ikonki (i) na liście kanałów.

Wersje można pobrać tutaj: https://drive.google.com/file/d/1xW90y_ ... sp=sharing

Czekamy na uwagi :)
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Wcześniej też tak było.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

w tej wersji faktycznie widgety wróciły do normy w wersji 24.02 jak miałem widget ustawiony na włącz to pokazywało ikonę wyłączonego kanału, po instalacji 24.03 pokazuje poprawnie czyli tam gdzie włączone to włączone ;)
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
Duch__
Been thanked: 6 times

Sprawdzam
wojtas567

U mnie już prawie się mieści :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

wojtas567 wrote: Fri Mar 08, 2024 4:18 pm U mnie już prawie się mieści :D
Zmniejsz czcionkę, to się zmieści. 😀
Ja na osiem mam drugą z najmniejszych i zmniejszając do końca mogę zapomnieć o używaniu telefonu.
wojtas567

Chciałbym jeszcze z niego korzystać, więc trzeba gdzieś pójść na kompromis. Przed aktualizacją miałem też w trzech linijkach.
Pozdrawiam
Wojtek
lukasz06
Has thanked: 46 times
Been thanked: 21 times

Można by w ustawieniach apki zrobić tak, żeby można było wyłączyć dolne kafelki. Jeśli ktoś ich nie używa, niepotrzebnie zabierają miejsce kanałom
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Ustawienia moim zdaniem do tego nie będą potrzebne, wystarczy lekko podrasować ;)

Kiedyś pisałem i sugerowałem takie zachowanie tego bottom bara jak ma Firefox na Androidzie. Może gdzieś umknęło, albo to było tak dawno temu, że nikt już o tym nie pamięta oprócz mnie :lol:

Bottom bar możnaby chować przy przewijaniu w górę dając więcej miejsca, a przy ruchu w drugą stronę go wysuwać z powrotem.

Na FF działa to bardzo fajnie. W Supli też by mogło ;)
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Pod linkiem z głównego postu jest dostępna aktualizacja. Trochę pozmieniałem odstępy. Zobaczcie czy będzie lepiej się prezentować ten termostat. :)

Return to “Android”