Powiadomienia - różne dźwięki

lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

W powiadomieniach supli miała być możliwość wgrania własnego dźwięku. Mam pushover, ale dźwięki że tak powiem nie powalają.
zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

klew wrote: Sun Mar 10, 2024 9:25 pm
zzrr wrote: Sun Mar 10, 2024 9:17 pm Chciałem zakończyć tym że pushover kosztuje w tej chwili 18zł. Jednorazowa opłata. A tam można ustawić wszystko. Wlącznie z różnymi powiadomieniami.
Oczywiście alternatywnie. Bo że ktoś chciałby mieć możliwość zmiany powiadomienia z Supli to jest jak najbardziej zrozumiałe
U mnie ustawienia dźwięków z pushover nie działały i telefon i tak używał systemowych
Nie można powiedzieć żeby ustawienia w pushover były super intuicyjne. Fakt że czasami też musiałem sprawdzać czy to co zaplanowałem tak w pushover działa jak chciałem. Ale działa :P
zzrr

lukasz06 wrote: Sun Mar 10, 2024 9:27 pm W powiadomieniach supli miała być możliwość wgrania własnego dźwięku. Mam pushover, ale dźwięki że tak powiem nie powalają.
W pushover można ustawić również własne. Swojemu ojcu do alarmu jak ustawiłem :lol: syrenę to powiedział żebym zmienił bo bał się że ludzi w autobusie może wystraszyć.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

lukasz06 wrote: Sun Mar 10, 2024 9:27 pm W powiadomieniach supli miała być możliwość wgrania własnego dźwięku. Mam pushover, ale dźwięki że tak powiem nie powalają.
Mam tylko nadzieję, że będzie ograniczenie dźwięku do max 1 - 2 sekund.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
zzrr

Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 10, 2024 9:35 pm
Mam tylko nadzieję, że będzie ograniczenie dźwięku do max 1 - 2 sekund.
Robert a czemu tak? Chodzi Ci o gotowe dźwięki powiadomień żeby nie były dłuższe? Są przypadki że przydało by się tak trochę głośno i troszkę dłużej i nawet z powtarzaniem do póki się nie wyłączy. Choćby alarm właśnie.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Tak jak przesyłanie grafik ikon jest ograniczone rozmiarem, tak i przesyłanie dźwięków powinno być ograniczone. Wyobraź sobie kilkadziesiąt tysięcy użytkowników, którzy wrzucili sobie 5-minutowe mp3. Do tego dochodzą kwestie licencyjne, które w przypadku dźwięków mogą być baczniej sprawdzane przez właścicieli tych licencji niż w przypadku grafik.

W kwestii długości dźwięku, to chyba że dźwięki będzie się ustawiało w aplikacji na smartfonie. Ale to będzie trochę niespójne z koncepcją Supli.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
zzrr

Aaaa... w ten deseń. Czyli tak bardziej z punktu widzenia technicznego. Ok. No to jak dla mnie mogą być 2 sekundowe ;)
Ale mogły by te dzwonki być w apce po stronie clienta a nie www wtedy problemu by nie było. Ale raczej takie rozwiązania nie sa brane pod uwagę.
Albo nie doczytałem albo nie zauważyłem albo edytowane albo nie wiem co, ale teraz widzę że w końcówce wiadomości napisaliśmy to samo :)
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Ja miałem kiedyś przerobiony tekst na mowę przez jakiś program. Było to nawet fajne ale niestety tyczyło jednego powiadomienia np czujnika zalania i jak miałem inne powiadomienie np temp to też mi czytał to zalanie 😁.
Także może po stronie supli można by było skorzystać z gotowych szablonów i każdy by sobie coś znalazł dla siebie😉

Return to “Ogólna dyskusja”