Impulsator na wodomierzu
-
artur_n
Męczę krańcówkę i nie mogę wykryć żadnego impulsu.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Krańcówkę? Chyba raczej kontaktron? Nie wiem czy tam jest magnes (patrz google, pomoc techniczna producenta
Do wykrycia pola magnetycznego można też użyć czujnika Halla.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
artur_n
Tak! Oczywiście kontaktron. Poszukam po taniości dedykowaną nakładkę.
Widzę, że Goral64 walczył z tematem. Popytam.
Widzę, że Goral64 walczył z tematem. Popytam.
-
SP3Q
Założyłem nakładkę na licznik i zero zmian na wyjściu, sprzedawca nie napisał jak odblokować impulsator, da się to zrobić już po montażu? jak duży magnes, gdzie przyłożyć i na jak długo, ew. jak sprawdzić czy sie odblokowało, bez spuszczania wody?
Edit: mały neodymowy magnesik odblokował nakładkę (już założoną), LIW zbiera dane, nie wiem tylko czy dobrze założyłem że jednostki to m3 i 1000 imp/m3, bo mam wrażenie że po spuszczeniu kilku litrów mam jakieś przekłamania, ale poszedł reset i będę obserwował,
-
Bartosz.S
Cześć,
Mam ten sam problem. Jak odblokowałeś tą nakładkę? Gdzie przykładałeś ten magnes?
Podłączyłem zielony przewód (masa) do COM oraz próbowałem białe oraz brązowy do +. Żadna z tej konfiguracji nie pokazuje wartości w LiW-01.
Może błąd w podłączeniu?
Mam ten sam problem. Jak odblokowałeś tą nakładkę? Gdzie przykładałeś ten magnes?
Podłączyłem zielony przewód (masa) do COM oraz próbowałem białe oraz brązowy do +. Żadna z tej konfiguracji nie pokazuje wartości w LiW-01.
Może błąd w podłączeniu?