MiniTiger TUYA 1GANG ESP8285

kriz1

Cześć.
Czy w Waszych włącznikach udało się włączyć podświetlenie przycisku ? Czy świeci tyko czerwony podczas załączonego przekaźnika ?
odkopałem w szafie dwa włączniki bez N, które leżały już z pół roku albo lepiej czekając na podpięcie pod kompa :-)
Mario78
Been thanked: 1 time

arturbiel wrote: Sat Oct 14, 2023 9:03 pm Jaki soft wgrać do wersji 2 i 3 przyciskowy ? Próbowałem z generatora ale nie działa . Nie załącza przekaźników . Ktoś wie jak sprawdzić na jakim GPIO działają przekaźniki ?
Wyglada jak moj Esool
Spróbuj tego
{"NAME":"Esooli 2 gang","GPIO":[0,52,0,17,18,0,0,0,0,21,22,0,0],"FLAG":0,"BASE":1}
Mario78

kriz1 wrote: Sun Mar 17, 2024 7:51 pm Cześć.
Czy w Waszych włącznikach udało się włączyć podświetlenie przycisku ? Czy świeci tyko czerwony podczas załączonego przekaźnika ?
odkopałem w szafie dwa włączniki bez N, które leżały już z pół roku albo lepiej czekając na podpięcie pod kompa :-)
Jak dobrze pamiętam wystarczy zmienić stan przełączania przekaźnika z niskiego na wysoki lub odwrotnie.
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Tak, mam właczone podswietlenie cały czas, w ustawieniach modułu zmieniasz w konfiguracji:
Ustawienie GPIO dla CONFIG
LED
Załączany stanem <--tutaj

czyli logujesz sie na ip włacznika
i z menu wybierasz
ustawienia urządzenia
konfiguracja
w sekcji: Ustawienie GPIO dla CONFIG
pod LED masz
załączany stanem: i tu zmień z low na high
zapisz, restart
po ustanowieniu połączenia włącznik powinien się podświetlać na niebiesko
kambuj1

mmiikk wrote: Wed Mar 20, 2024 11:06 am
Tak, mam właczone podswietlenie cały czas, w ustawieniach modułu zmieniasz w konfiguracji:
Ustawienie GPIO dla CONFIG
LED
Załączany stanem <--tutaj

czyli logujesz sie na ip włacznika
i z menu wybierasz
ustawienia urządzenia
konfiguracja
w sekcji: Ustawienie GPIO dla CONFIG
pod LED masz
załączany stanem: i tu zmień z low na high
zapisz, restart
po ustanowieniu połączenia włącznik powinien się podświetlać na niebiesko

Możesz napisać co dokładnie zmieniasz bo ja mam tak jak na zdjęciu, połączenie jest a niebieski nie świeci tylko mignie podczas włączania światła.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Patryk

Spróbuj zmienić ustawienie LED z gpio2 na gpio1.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kambuj1

I o to chodziło 😁😁 Dzięki wielkie. Teraz działa👍👍👍
kambuj1

Dziś przyszły następne przełączniki i niestety w środku inne, da się z nimi coś zrobić??? Znaczy osuplować??
Mario78

kambuj1 wrote: Fri Apr 12, 2024 1:04 pm Dziś przyszły następne przełączniki i niestety w środku inne, da się z nimi coś zrobić??? Znaczy osuplować??
Nie da się
Mam ten sam chłam u siebie w szufladzie :lol:
Najlepsze jest , że czasem w jednej przesyłce przychodziły na esp8266 i takie właśnie nowe wynalazki.

Return to “Ogólna dyskusja”