Cześć. Czy kto chciałby pomóc i podpowiedzieć co gdzież tak bym nic nie uszkodził. Brama dwuskrzydłowa.
W załączniku model, zdjęcie oraz opis.
A1 - 51?
A2 - 50?
IN1 -
IN 2-
11 - 60?
14 - 61?
21 -
24 -
Podłączenie do BFT Alena SW2
-
mic-ek
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
mic-ek
Brama nie posiada kontraktonu, jest zaprogramowana na długość czasu działania silników. Czy powinienem się wpiąć w wyłączniki krańcowe czy ominąć to połączenie?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jeśli umiesz sobie zweryfikować za pomocą multimetru, jakie występują stany logiczne na wyłącznikach krańcowych / masz pewność, że podłączenie SBW nie będzie wpływało na działanie sterownika bramy to na własną odpowiedzialność możesz podłączyć się pod krańcówki.mic-ek wrote: Wed Mar 20, 2024 3:38 pm Brama nie posiada kontraktonu, jest zaprogramowana na długość czasu działania silników. Czy powinienem się wpiąć w wyłączniki krańcowe czy ominąć to połączenie?
Ale jeśli oczekujesz instrukcji z Forum, to Przemek podał powyżej najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
mic-ek
Bardzo dziękuję. Będę kombinował, bo nie mam jak teraz fizycznie poprowadzić kabla kontraktonu do bramy. Chyba, że będzie działało w pozycji takiej, że magnesy stykają się w pozycji otwartej a rozwierają gdy brama się zamyka.
-
mic-ek
Podłączyłem bez kontraktonu, skonfigurowałem. Otwiera, zamyka, nie mam tylko odpowiedzi, jaki jest status, ale widzę ją na kamerze.