konflikt kanalow

kbc_seba

Hej,
Mam w urzadzeniu z GG v7.4.25 zaimplementowany licznik impulsow, termometr, krancowki i przekazniki. Aktywne mam jedynie licznik i termometr.
Dzisiaj chcialem aktywowac krancowki i mam komunikat o konflikcie kanalow i ze urzadzenie musze usunac i dodac na nowo.
Jest mozliwosc jakos to ogrnac bez usuwania?
Mam w cloudzie zapisane dane 3 liczników WOD/ELE/GAZ i musialbym to robic na nowo.
Dzięki
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

kbc_seba wrote: Thu Mar 21, 2024 10:00 am Hej,
Mam w urzadzeniu z GG v7.4.25 zaimplementowany licznik impulsow, termometr, krancowki i przekazniki. Aktywne mam jedynie licznik i termometr.
Dzisiaj chcialem aktywowac krancowki i mam komunikat o konflikcie kanalow i ze urzadzenie musze usunac i dodac na nowo.
Jest mozliwosc jakos to ogrnac bez usuwania?
Mam w cloudzie zapisane dane 3 liczników WOD/ELE/GAZ i musialbym to robic na nowo.
Dzięki
Chyba nie ma innej możliwości.
Nie raz już pisałem że liczników nie powinno robić się na ,,kombajnach" bo później jest zawsze płacz nad historią pomiarów.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Serwer pozwala na dodanie kolejnych kanałów bez usuwania urządzenia. Warunkiem jest zachowanie kolejności i funkcji dotychczas istniejących.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
kbc_seba

Rozumiem. W takim razie chyba nie pozostaje nic innego jak postawienie kolejnego ESP do kontroli krańcówek.
Dzięki

Return to “Pomoc”