Całkiem może być...
A może weź telefon z Androidem i spróbuj na nim odpalić stację.
Wtedy, po weryfikacji i ewentualnym potwierdzeniu, będzie można przekazać te informacje kolegom od aplikacji na IOS.
Prędkość wiatru
-
armagetiteasy
iM@rek wrote: Sat Mar 23, 2024 9:09 am Całkiem może być...
A może weź telefon z Androidem i spróbuj na nim odpalić stację.
Wtedy, po weryfikacji i ewentualnym potwierdzeniu, będzie można przekazać te informacje kolegom od aplikacji na IOS.
Nie używam takowych więc muszę z tym żyć że błędnie wyświetla jednostki. Zresztą kilka innych jak wiem też podkleją się u wszystkich na stopnie Celsjusza gdyż taki urok supli
ARMAGETiteasy
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
U mnie też jest zmieniona jednostka . To musi być błąd apki iOS, niestety nie posiadam telefonu z Androidem na którym mógłbym to sprawdzić ,
edit: Tak samo pokazuje na Supla Device for linux
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
Pietras81
Ja używam twojego softu co prawda bez resetu deszczomierza bo jakoś nie podrodze z zmianą mi bylo ale wiatr na androidzie pokazuje dobrze.shimano73 wrote: Sat Mar 23, 2024 9:03 pm U mnie też jest zmieniona jednostka . To musi być błąd apki iOS, niestety nie posiadam telefonu z Androidem na którym mógłbym to sprawdzić ,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
armagetiteasy
Potwierdzam. Apka iOS na tablet pokazuje poprawnie a na smartfonie jest błędnie - wersje betatestowe najnowsze
ARMAGETiteasy
-
armagetiteasy
W temacie ale inna opcja tej stacji - jak skonfigurować jakość powietrza by było dobrze - mam stacje w prawie idealnym zakątku lasu a pokazuje czasem 70 % normy pyłowej
ARMAGETiteasy
-
shimano73
Czujnik sds011 lub jemu podobne zawyżają wartości zapylenia gdy wilgotność powietrza jest za duża , dlatego koledzy z Nettigo opracowali moduł HECA który podgrzewa zasysane powietrze . Moduł ten składa sie z grzałki i czujnika temperatury sht3x w którym zaszyta jest logika i za pomocą sygnału alert tego czujnika sterowana jest grzałka . W moim sofcie do stacji pogodowej jest to uwzględnione, na sztywno sa zdefiniowane wartości progowe temperatury i wilgotności które włączają / wyłączają grzałkę . ESP nie bierze udziału w regulacji dzieje się to w samym czujniku, w programie w sekcji setup ustawione sa zależności i to wszystko .armagetiteasy wrote: Sun Mar 24, 2024 8:19 pm W temacie ale inna opcja tej stacji - jak skonfigurować jakość powietrza by było dobrze - mam stacje w prawie idealnym zakątku lasu a pokazuje czasem 70 % normy pyłowej
Code: Select all
bool initHECA() {
heca.begin(0x44);
//heca.begin(addr);
if (heca.periodicStart(SHT3XD_REPEATABILITY_HIGH, SHT3XD_FREQUENCY_1HZ) != SHT3XD_NO_ERROR) {
return false;
} else {
// temperature set, temperature clear, humidity set, humidity clear
if (heca.writeAlertHigh(120, 119, 63, 60) != SHT3XD_NO_ERROR) {
Serial.println(" [HECA ERROR] Cannot set Alert HIGH");
}
if (heca.writeAlertLow(-5, 5, 0, 1) != SHT3XD_NO_ERROR) {
Serial.println(" [HECA ERROR] Cannot set Alert LOW");
}
if (heca.clearAll() != SHT3XD_NO_ERROR) {
Serial.println(" [HECA ERROR] Cannot clear register");
}