Witam wszystkich
Chciałbym zrobić czujnik poczty taki jak kolega pietras81 zakupiłem takie oto części
Czy ktoś może mi podesłać schemat jak to podpiąć żeby to działało na takiej zasadzie ze gdy poczta przychodzi to ikona pokazuje pocztę gdy wyciągnę pocztę to żeby ikona sam zmieniła stan i dodatkowy kontaktron chciałbym jeszcze podpiąć pod furtkę
Wemos d1 mini
-
Lomax1983
- Has thanked: 1 time
U mnie skrzynka na listy działa na wirtualnym przekaźniku. Dlatego w schemacie nie użyłem przekaźnika. Do furtki rozumiem, że chciałeś tylko sygnalizacje o stanie furtki.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Ja nie podłączam tych trzecich pinów.Lomax1983 wrote: Mon Mar 25, 2024 7:19 pm U mnie skrzynka na listy działa na wirtualnym przekaźniku. Dlatego w schemacie nie użyłem przekaźnika. Do furtki rozumiem, że chciałeś tylko sygnalizacje o stanie furtki.
schemat.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
csharnas
- Been thanked: 1 time
Ok to dokupie i zrobię na 3 tak jak na schemacie tylko jeszcze jeden bo wemos potrzebuje zasilania 5v a ja mam w skrzynce doprowadzone 12v da się to jakoś obejść? Ewentualnie czy mogę wemosa zasilić z modułu younshan ?