Witam, Panowie mam problem z powiadomieniami w reakcjach a mianowicie
Ustawiam warunek jeśli temp. >50°C to ma przyjść powiadomienie o przekroczeniu temperatury a ponowna akcja ma być wykonana po <48°C lecz powiadomienia nie przychodzą raz dostałem powiadomienie z 3 godzinnym opóźnieniem a potem już nic.
Zaczynam przygodę z suplą dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam Adam Świeży.
Problem z powiadomieniami
-
adam.swiezy
Ok ale dlaczego powiadomienie które przyszło to przyszło z 3 godzinnym opóźnieniem
-
MadOnion78
Cześć
Podepnę się pod temat bo mam problem z powiadomieniami. Mianowicie mam taką reakcję:
Efekt mam taki, że jeśli poziom cieczy (w tym przypadku soli) spadnie, zmienia się stan w apce oraz dostaję powiadomienie a dokładnie tyle powiadomień ile aktualnie zostało mi do wykorzystania np. dziś miałem ich 83
Pytanie co zrobiłem źle? W przypadku zmiany stanu bram powiadomienia działają u mnie prawidłowo.

Podepnę się pod temat bo mam problem z powiadomieniami. Mianowicie mam taką reakcję:
Efekt mam taki, że jeśli poziom cieczy (w tym przypadku soli) spadnie, zmienia się stan w apce oraz dostaję powiadomienie a dokładnie tyle powiadomień ile aktualnie zostało mi do wykorzystania np. dziś miałem ich 83
Pytanie co zrobiłem źle? W przypadku zmiany stanu bram powiadomienia działają u mnie prawidłowo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Na czym masz ten czujnik zrobiony? Może ma jakieś "drgania" i wielokrotnie zmiania stan 0/1?MadOnion78 wrote: Fri Apr 26, 2024 5:15 am Cześć
obraz_2024-04-26_070748937.png
Efekt mam taki, że jeśli poziom cieczy (w tym przypadku soli) spadnie, zmienia się stan w apce oraz dostaję powiadomienie a dokładnie tyle powiadomień ile aktualnie zostało mi do wykorzystania np. dziś miałem ich 83![]()
Bez tytułu.png
![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
MadOnion78
Sonof SV zamkniecie/otwarcie obwodu zmienia stan. Obserwowałem stan w aplikacji kiedy dostaje serie powiadomień i tam się nie zmienia.
Bywa tak, że dostaję np. 20 powiadomień jedno po drugim a czasem np. co minutę.
Bywa tak, że dostaję np. 20 powiadomień jedno po drugim a czasem np. co minutę.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ja obstawiam, że to jest po prostu zmieniający się stan raportowany przez urządzenie.
Opcji jest kilka:
1. Poprawić to od strony sprzętowej, aby urządzienie miało pewną histerezę załączania i rozłączania.
2. Dodać większy debounce time po stronie softu - ale to tylko wyeliminuje ewentualne krótkie drgania na stykach - jeśli jest tam jakiś pływak i woda go kołysze, to i tak będzie się stan zmieniał.
3. W Cloud możesz sobie dodać scenę: "Wyślij powiadomienie, poczekaj 120 min (max)" i z reakcji uruchamiać tą scenę. Scena nie uruchomi się drugi raz, gdy nadal trwa, więc to zredukuje ilość powiadomień do 1 na 2 h
. Jest szansa, że w tym czasie czujnik się ustabilizuje - jeśli nie, to dostaniesz kolejne powiadomienie po 2h.
Opcji jest kilka:
1. Poprawić to od strony sprzętowej, aby urządzienie miało pewną histerezę załączania i rozłączania.
2. Dodać większy debounce time po stronie softu - ale to tylko wyeliminuje ewentualne krótkie drgania na stykach - jeśli jest tam jakiś pływak i woda go kołysze, to i tak będzie się stan zmieniał.
3. W Cloud możesz sobie dodać scenę: "Wyślij powiadomienie, poczekaj 120 min (max)" i z reakcji uruchamiać tą scenę. Scena nie uruchomi się drugi raz, gdy nadal trwa, więc to zredukuje ilość powiadomień do 1 na 2 h
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
MadOnion78
Ok, dzięki Panowie.
Dla sugestii od Przemka, testowo założę zworkę i zobaczę czy pojawi się wysyp powiadomień jeśli to nie pomoże to pochylę się nad wersją Krzysztofa. Może to jakoś ogarnę
Dla sugestii od Przemka, testowo założę zworkę i zobaczę czy pojawi się wysyp powiadomień jeśli to nie pomoże to pochylę się nad wersją Krzysztofa. Może to jakoś ogarnę