platforma CAYENNE

PLF10T

Czy słyszał ktoś z Was o platformie CAYENNE https://www.cayenne-mydevices.com/. Macie jakieś własne opinie na temat tego projektu? Czy korzystanie z tej platformy jest płatne, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć?
vcompl

PLF10T - piszą tak

Will I ever have to pay to use the myDevices Cayeene app or web dashboard?
As of now, no. If we ever plan to charge for anything, you will be the first to know.

Staram się tam podłączyc mój RaspPI zobaczymy.

Tak jak to jest z tymi projektami; coś jest co tu nie ma i w drugą stronę ;)

Pytanie do ludzi z Supli kiedy:

Scheduling
Triggers & Alerts

To np jest na tym CAYENNE bardzo rozbudowane.

Trzymają graficzny poziom jak SUPLA a to np dla mnie bardzo ważne.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Generalnie rzecz biorąc zainteresowanie naszym projektem trochę przerosło oczekiwania co spowodowało konieczność przeorganizowania wielu rzeczy. Zmiana organizacji spowodowała trochę opóźnień ale jak już dojdziemy z wszystkim do ładu to i prace nad softem przyśpieszą oraz pojawi się trochę hardware-u. Jak ustalimy terminy to na pewno wszystkich o tym poinformujemy. Ponownie proszę o cierpliwość.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
PLF10T

Przemku, myślę, że nikt nie ma prawa mieć cienia pretensji do dynamiki rozwoju SUPLI. Raczej należy podziwiać zaangażowanie Was - aktywnych twórców projektu - w udostępnianie coraz to nowych funkcji. Tak trzymać!

Może jedynie przychyliłbym się do pomysłu jednego z forumowiczów, w innym wątku, aby gdzieś spisać w publicznym miejscu co jest zgłoszone, co zostało zakwalifikowane do realizacji, jakie są niezobowiązujące plany terminów realizacji. No i potem na bieżąco aktualizować taką tabelę. To utnie część wątków przypominających i pozwoli wszystkim lepiej zorientować się w etapach realizacji różnych elementów platformy.
0xFF

Naturalnym miejscem wydaje się być GitHub.
Zgłoszenia mogłyby wisieć w Issues, oflagowane jako Feature request.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Szukam czegoś bardziej rozbudowanego co można zintegrować z git-em
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Ogólna dyskusja”