Sonoff M5 - włączniki z przyciskami "fizycznymi"

Rysiu
Posts: 53
Joined: Tue Feb 06, 2018 6:57 am

Post

Wyłącz funkcje dimmera w menu konfiguracyjnym
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Cześć. Pomóżcie jak wprowadzić go w tryb flash.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Gitman
Posts: 517
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Gpio 00 do Gnd
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

No właśnie tak testowałem zanim to napisałem, ale nie idzie. Może muszę poprawić luty :-)
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Gitman
Posts: 517
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

spróbuj mieć zwarte cały czas
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

O i teraz poszło jak trzymałem cały czas :-)
Dzięx :-)
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Gitman
Posts: 517
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Ogólnie bardzo fajne włączniki na esp32, osuplowałem już około 30szt u mnie cały dom i jeszcze u paru osób, niema z nimi żadnych problemów. Szczerze polecam :D
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Ok. Połączył się od razu i dodał do konta, ale jak w niego wchodzę to jest Pusto, żadnego kanału. Jak pierwszy raz do niego wszedłem żeby dodać dane swojej sieci to we wszystkich polach miał powpisywabe jakieś szlaczki, symbole itp. Poprawiłem to na swoje dane, ale może coś się źle wgrało?
No i nie działa jako normalny włącznik światła po fizycznym kliknięciu :-)
Gitman wrote: Tue Apr 02, 2024 11:26 am Ogólnie bardzo fajne włączniki na esp32, osuplowałem już około 30szt u mnie cały dom i jeszcze u paru osób, niema z nimi żadnych problemów. Szczerze polecam :D
Ok. Doczytałem opis konfiguracji napisany przez Ciebie, ale i tak prosiłbym o pomoc co dalej. Czyli mam wersję 3kilk i na dwóch klawiszcz dotychczas miałem zapalane swiatła i tak też podłączyłem a trzeci to bonus do wyzwalacza akcji. Prośba o pomoc co dalej.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Gitman
Posts: 517
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Jak generowałeś według jason to powinieneś mieć przekaźniki już skonfigurowane, domyślnie jest włączony dimmer wejdź w konfigurację i go wyłącz to przekaźniki będą normalnie działać. Przy generowaniu softu powinieneś jeszcze zaznaczyć Led załączania przekaźnika ponieważ jedna dioda od przycisku nie działa i trzeba ją skonfigurować, przeczytaj cały temat tam masz opisane.
dydyrydy
Posts: 327
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Post

Dzięki, przywróciłem ustawienia fabryczne i faktycznie teraz przekaźniki się poustawiały, światła fizyczne działają. Dioda niebieska na środkowym klawiszu świeci. Potem pobawię się jeszcze wyzwalaczami akcji i zobaczymy co i jak :-)
Dziękuję Ci, bo już mnie to przerastało a tu jednak się udało przy Twojej pomocy.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)

Return to “Nowości”