falszywe powiadomienia

PijanySmerf

Witam dostaje falszywe powiadomienia ze brama otwarta i w tej samej sekundzie brama zamknieta stalo sie to od momentu podpiecia drugiej bramy garażowej pod drugi kanał gdy mialem podpieta jedna brame wszystko bylo ok ktos ma jakis pomysl.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jak podłączyłeś ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
PijanySmerf

no pod in1 mam pierwsza brame a pod in 2 druga brame plus jest wspolnyz zacisku A1
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Nie chcę się wtrącać P. Zygmuntowi ;) , ale z ciekawości zapytam; jaki moduł i jakie czujniki otwarcia zastosowałeś. Być może to bardziej wyjaśni sytuację.
...a już wiem - moduł Zamel-a.
Dodam w tym samym poście; jeżeli zastosowałeś kontaktron, to może być tak, że ustawienie magnesu może powodować przy zmianie stanu dodatkową zmianę tego stanu w czasie zjeżdżania z kontaktronu.
Wynika to z tego, że kontaktron ma strefę nieczułości w przypadku dokładnie centralnego ustawienia magnesu - po prostu magnes jest ustawiony tak, że nie działa na kontaktron ani biegunem "N", ani biegunem "S".
Nie wiem, czy to może być Twój przypadek, tym bardziej, że stało się to po podłączeniu drugiej bramy.
PijanySmerf

kontraktony mam satel b3 takie byly tu polecane i tak zaczelo sie tak dziac po podlaczeniu drugiej bramy w roznych odstepach czasu np w nocy o polnocy nagle otwarto brame i praktycznie w tej samej sekundzie zamknieto brame
PijanySmerf

Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Zanim ktoś bardziej kompetentny nie podpowie, ja spróbuję; podłączając, prawidłowo zamocowałeś wszystkie przewody? Może to ruszający się kabelek powoduje przerwę. Sprawdź też ustawienie magnesu względem kontaktronu i ewentualnie zmień trochę wzajemne położenie.
pzygmunt

Rozpisz wszystkie zaciski. Co i gdzie masz podłączone.
PijanySmerf

Image
dokladnie tak jak juz raz pytalem i dostalem odpowiedz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Te dziwne powiadomienia dostajesz z pierwszej bramy czy z tej nowej ?

Return to “Pomoc”