Sprawdzenie zachowania konta na Supli

myszektbg

Działo się tak, że musiałem dodatkowo ustawić automatyczne zamykanie po określonym czasie (5 minut) w momencie wybrania opcji zapisz zmiany następowało rozłączenie urządzenia (i tak powinno być - wiem), ale jeszcze w tym samym czasie zapisu (lub bezpośrednio po zapisie) w okolicach "akcje" pojawiał się komunikat coś że nie można wykonać akcji gdy urządzenie jest rozłączone. Nie zapamiętywał też ustawienia tego automatycznego zamykania. Dopiero po chyba 3-4 próbie zapisu poszło i zaczął reagować normalnie.

Nie wiem jeszcze czy działają i jak powiadomienia, bo kolega w Hiszpanii i teraz nie możemy kontynuować prób :(

Cały czas dziwi mnie to że losowo następuje rozłączenie różnych urządzeń (na krótki czas), postawionych w różnych budynkach na różnych routerach i nawet na innych połączeniach internetowych.
I zaczęło tak się dziać chyba od kilku dnia (kilkunastu)
klimasstudio

klew wrote: Sat Apr 20, 2024 10:42 am Jeśli się często urządzenia rozłączają, to przyczyną może być za słaby router wifi na tyle urządzeń.
Chyba ze ma 2,4G i 5G na tym samym SSID. Taki problem miałem u siebie z rozłączaniem co chwilę.
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
myszektbg

Mogło by się tak zrobić z tą siecią bo nie szło tego pamiętam dogadać na jakimś routerze Appla gdzie automatycznie było 2,4 i 5G. Poszło inaczej i tylko dlaczego stało się to prawie nagle (trochę stopniowo), a nic nie było zmieniane w budynkach od czerwca/lipca tamtego roku - bo od tego czasu nikt tam nie mieszka i chodziło :).
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

klew wrote: Sat Apr 20, 2024 12:13 pm W Supli prawie każda zmiana czegokolwiek w Cloud powoduje rozłączenie urządzeń - to normalne zachowanie.

Nie można tego jakoś obejść? Przecież to bez sensu, żeby inne moduły się resetowały.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

lukasz06 wrote: Sat Apr 20, 2024 5:41 pm
klew wrote: Sat Apr 20, 2024 12:13 pm W Supli prawie każda zmiana czegokolwiek w Cloud powoduje rozłączenie urządzeń - to normalne zachowanie.

Nie można tego jakoś obejść? Przecież to bez sensu, żeby inne moduły się resetowały.
Nie jeden już próbował im przetłumaczyć ... A wystarczyło by resetować tylko ten edytowany
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ja podejrzewam, że wynika to z konieczności obsługi starszych wersji protokołu Supla. Oczywiście pewności nie mam, więc musiałby się w tej kwestii wypowiedzieć Przemek.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Też chciałbym znać argumenty przemawiające za takim "normalnym zachowaniem"! Znam więcej przeciw, ale...no właśnie, co jest za.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Tak to było kiedyś zrobione i nie ma czasu na przerabianie tego.
Przy termostacie zostało to już zrobione inaczej.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

klew wrote: Sat Apr 20, 2024 7:32 pm Tak to było kiedyś zrobione i nie ma czasu na przerabianie tego.
Przy termostacie zostało to już zrobione inaczej.
I to rozumiem! "Przyjdzie czas, będzie rada!"
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Ja myśle, że to jest piorytet. To zaburza cały system i należałoby to poprawić. No, ale to moje osobiste rozważania, nie wiem jak inni się do tego ustosunkowują. Dla mnie jest to bardzo, bardzo irytujące.

Return to “Pomoc”