Montaż GKW-01

djalex
Posts: 513
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

Czy GKW-01 ma możliwość montażu w ramce. Obecnie używam Devireg Smart i nie było problemu z montażem np. w ramkach wielokrotnych wraz z innym osprzętem.
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Niestety nie.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
djalex
Posts: 513
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

No to Zamel a pośrednio Supla nie zarobią 😉
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

djalex wrote: Mon Apr 29, 2024 5:24 pm No to Zamel a pośrednio Supla nie zarobią 😉
Zarobią, zarobią, naprawdę niewielu ludzi umieszcza takie urządzenia sterujące razem z innymi łącznikami/gniazdami. Wszelkie oglądane przeze mnie panele sterujące nie mają możliwości umieszczenia ich w jakiejkolwiek ramce do osprzętu elektrycznego.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Wrzucam poglądowy obrazek ze strony https://elektrykapradnietyka.com/ pokazujący prawidłowy montaż gniazd, łączników i paneli (np. termostatu). Termostat zamontowany na wysokości łączników moim zdaniem nie jest wygodnym rozwiązaniem.
Generacja-R-1.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
rafalekkalwak@wp.pl
Posts: 524
Joined: Mon Feb 06, 2023 8:56 am

Post

Robert Błaszczak wrote: Mon Apr 29, 2024 7:06 pm Wrzucam poglądowy obrazek ze strony https://elektrykapradnietyka.com/ pokazujący prawidłowy montaż gniazd, łączników i paneli (np. termostatu). Termostat zamontowany na wysokości łączników moim zdaniem nie jest wygodnym rozwiązaniem.

Generacja-R-1.jpg
Fajna ta wizualizacja , ale włącznik na wys 1.1m to chyba dla niskopiennych 🤣
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Ja mam na 115 cm, a sam mam 182 cm i jest to jak najbardziej wygodne w użytkowaniu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Ja mam w domu termostaty zamontowane w ramkach obok włączników. Też uważam, że najlepiej by było, gdyby wszystko dało się wszędzie i na każdy możliwy sposób :P Ale są różne ale i nie wszystko jest takie proste jak się wydaje
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
YoMan
Posts: 2351
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

Termostatami tak często się nie klika jak wall panelem a wysokosc 1,1 do pomiaru temp jest IMHO idealna. Tylko faktycznie inne firmy robią włączniki a inne termostaty i nie wpadli na pomysł żeby się dogadać. Sam pomagałem "w rodzinie" wpasować Salusy do ramek Simona. Mini frez w gabinecie dentystycznym i poszło 😉 wygląda super, działa bez zarzutu
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
djalex
Posts: 513
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

Goral64 wrote: Mon Apr 29, 2024 6:53 pm
djalex wrote: Mon Apr 29, 2024 5:24 pm No to Zamel a pośrednio Supla nie zarobią 😉
Zarobią, zarobią,...
Miałem na myśli że na mnie nie zarobią. 😜
klew wrote: Mon Apr 29, 2024 8:55 pm Też uważam, że najlepiej by było, gdyby wszystko dało się wszędzie i na każdy możliwy sposób :P
Otóż to, jak najbardziej słuszna uwaga i zgadzam się w 100%. U mnie termostaty mam w jednych pomieszczeniach osobno a w innych razem z osprzetem. Dzięki możliwości montażu w ramce nie było problemu i żadnych ograniczeń dodatkowo spełniony jest moze najmniej ważny ale jest - aspekt estetyczny - wszystko jest w jednakowyvh ramkach od jednego producenta mimo że Danfoss oczywiście daje w komplecie swoją ramkę. Jak wspomniałem używam Devireg Smart i mimo że droższy i już go mam, bralem pod uwagę jednak wymianę by mieć to pod kontrolą Supli oraz ze względu na jeden mankament a mianowicie w Devii ekran normalnie jest cały wygaszony i aktywuje się tylko na krotki czas po wykryciu dotyku ale ze wzgledu na omawiane ograniczenie pozostaje przy tym co mam.

Return to “ZAMEL GKW-01”