Witajcie.
Proszę o pomoc w podłączeniu sbw-02 do napędu Beninca 424 sw. Po otwarciu kopuły widzę, że montażysta wyprowadził kable z automatu do słupka furtki z elektrozaczepem natomiast jeszcze nie oznaczył wszystkiego. Czy widzicie, które to mogą być wiązki ? chciałbym również otwierać furtkę przez suple.
Ps. Docelowo bedzie tam domof Hikvision DS-KIS604-S-W. Czy jest możliwość włączenia powiadomień na suple jeżeli ktoś zadzwoni dzwonkiem? Poniżej podaję schemat i fotki na roboczo. Z góry dziękuję za pomoc.
Sbw-02 naped Beninca 424 sw
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Czy tak będzie dobrze ?
1. A1 - +24v + mostkiem a1 do aux (drugi od góry)
2. In1- aux (pierwszy od góry)
3. 14 - P.P.
4. 11 - COM
Tu mam problem bo 24 i 21 powinny być podpięte po kable wyprowadzone do furtki, których nie mam oznaczonych.
1. A1 - +24v + mostkiem a1 do aux (drugi od góry)
2. In1- aux (pierwszy od góry)
3. 14 - P.P.
4. 11 - COM
Tu mam problem bo 24 i 21 powinny być podpięte po kable wyprowadzone do furtki, których nie mam oznaczonych.
-
Ok wszystko ładnie działa wg. powyższego schematu. Niestety nie widzę zasilacza pod elektrozaczep, z którego wychodzą jedynie 2 kable (niebieski i brazowy), który idzie do automatu- widoczne na drugim zdjęciu i nie wiem jak podejść do tego zagadnienia.
-
Jaki model centrali tam masz ?
Sprawdzałeś co jest na AUX ?
Jeśli jest tam sygnalizacja otwarcia i nie masz nic więcej podpięte pod AUX to:
A1: +24
A2: -24
IN1: AUX (zacisk A)
A1: AUX(zacisk B)
11: COM
14: P.P.
Co do furtki to najpierw musisz zorganizować instrukcję do posiadanego modelu domofonu.
Hikvision zwykle w swoich instrukcjach opisuje jak podłączyć "Exit button" (przykład poniżej). 21 i 24 podłącza się równolegle do takiego przycisku.
Odnośnie powiadomień to musiałbyś się jakoś wpiąć do przycisku wywołania ale będzie to wymagało ingerencji w elektronikę.
Sprawdzałeś co jest na AUX ?
Jeśli jest tam sygnalizacja otwarcia i nie masz nic więcej podpięte pod AUX to:
A1: +24
A2: -24
IN1: AUX (zacisk A)
A1: AUX(zacisk B)
11: COM
14: P.P.
Co do furtki to najpierw musisz zorganizować instrukcję do posiadanego modelu domofonu.
Hikvision zwykle w swoich instrukcjach opisuje jak podłączyć "Exit button" (przykład poniżej). 21 i 24 podłącza się równolegle do takiego przycisku.
Odnośnie powiadomień to musiałbyś się jakoś wpiąć do przycisku wywołania ale będzie to wymagało ingerencji w elektronikę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Dzięki. Domofon jeszcze nie jest podłączony, na dniach będę próbował. Myślałem, że do tego czasu furtkę będę mógł otwierać z pozycji supli wykorzystując połączenie elektrozaczepu z automatem beninca (niebieski kabel idzie do COM, a brązowy do STOP).
-
Nie wiem co tam masz za centralę w związku z czym nie wiem czy i jak podłączyć sterowanie elektrozaczepem do tej centrali.
-
Cześć.
Wracam do tematu. Poniżej schemat jak teraz mam podłączone urządzenia; benica, hikvision 602 oraz sbw-02. Otwieranie bramy działa tak jak dotychczas, otwierania furtki poprzez aplikację hikvision + breleczok. Zastanawiam się jak teraz podłączyć sbw-02 z hikvision, aby furtka się otwierała z poziomu aplikacji supla oraz hikvision. Proszę o podpowiedź
. Optymalnie dobrze byłoby się wpiąć w kostkę domofonu, natomiast też nie wykluczam wpięcia w elektrozaczep, pytanie czy nie będzie to miało wpływu na domofon.
Wracam do tematu. Poniżej schemat jak teraz mam podłączone urządzenia; benica, hikvision 602 oraz sbw-02. Otwieranie bramy działa tak jak dotychczas, otwierania furtki poprzez aplikację hikvision + breleczok. Zastanawiam się jak teraz podłączyć sbw-02 z hikvision, aby furtka się otwierała z poziomu aplikacji supla oraz hikvision. Proszę o podpowiedź

-
Masz elektrozaczep zasilany 230V ?
-
Zasilacz na wyjściu ma 12V, podpięty pod automat benica jak na foto.
-
OK, nie było to dla mnie jasne.
Wepnij 21 i 24 równolegle do NO1 i COM1
Wepnij 21 i 24 równolegle do NO1 i COM1