Sbw-02 naped Beninca 424 sw

Aligatso

Witajcie.

Proszę o pomoc w podłączeniu sbw-02 do napędu Beninca 424 sw. Po otwarciu kopuły widzę, że montażysta wyprowadził kable z automatu do słupka furtki z elektrozaczepem natomiast jeszcze nie oznaczył wszystkiego. Czy widzicie, które to mogą być wiązki ? chciałbym również otwierać furtkę przez suple.

Ps. Docelowo bedzie tam domof Hikvision DS-KIS604-S-W. Czy jest możliwość włączenia powiadomień na suple jeżeli ktoś zadzwoni dzwonkiem? Poniżej podaję schemat i fotki na roboczo. Z góry dziękuję za pomoc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Aligatso

Czy tak będzie dobrze ?

1. A1 - +24v + mostkiem a1 do aux (drugi od góry)
2. In1- aux (pierwszy od góry)
3. 14 - P.P.
4. 11 - COM

Tu mam problem bo 24 i 21 powinny być podpięte po kable wyprowadzone do furtki, których nie mam oznaczonych.
Aligatso

Ok wszystko ładnie działa wg. powyższego schematu. Niestety nie widzę zasilacza pod elektrozaczep, z którego wychodzą jedynie 2 kable (niebieski i brazowy), który idzie do automatu- widoczne na drugim zdjęciu i nie wiem jak podejść do tego zagadnienia.
pzygmunt

Jaki model centrali tam masz ?
Sprawdzałeś co jest na AUX ?
Jeśli jest tam sygnalizacja otwarcia i nie masz nic więcej podpięte pod AUX to:

A1: +24
A2: -24
IN1: AUX (zacisk A)
A1: AUX(zacisk B)
11: COM
14: P.P.

Co do furtki to najpierw musisz zorganizować instrukcję do posiadanego modelu domofonu.
Hikvision zwykle w swoich instrukcjach opisuje jak podłączyć "Exit button" (przykład poniżej). 21 i 24 podłącza się równolegle do takiego przycisku.
Odnośnie powiadomień to musiałbyś się jakoś wpiąć do przycisku wywołania ale będzie to wymagało ingerencji w elektronikę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Aligatso

Dzięki. Domofon jeszcze nie jest podłączony, na dniach będę próbował. Myślałem, że do tego czasu furtkę będę mógł otwierać z pozycji supli wykorzystując połączenie elektrozaczepu z automatem beninca (niebieski kabel idzie do COM, a brązowy do STOP).
pzygmunt

Nie wiem co tam masz za centralę w związku z czym nie wiem czy i jak podłączyć sterowanie elektrozaczepem do tej centrali.
Aligatso

Cześć.

Wracam do tematu. Poniżej schemat jak teraz mam podłączone urządzenia; benica, hikvision 602 oraz sbw-02. Otwieranie bramy działa tak jak dotychczas, otwierania furtki poprzez aplikację hikvision + breleczok. Zastanawiam się jak teraz podłączyć sbw-02 z hikvision, aby furtka się otwierała z poziomu aplikacji supla oraz hikvision. Proszę o podpowiedź :). Optymalnie dobrze byłoby się wpiąć w kostkę domofonu, natomiast też nie wykluczam wpięcia w elektrozaczep, pytanie czy nie będzie to miało wpływu na domofon.
pzygmunt

Masz elektrozaczep zasilany 230V ?
Aligatso

Zasilacz na wyjściu ma 12V, podpięty pod automat benica jak na foto.
pzygmunt

OK, nie było to dla mnie jasne.
Wepnij 21 i 24 równolegle do NO1 i COM1

Return to “ZAMEL SBW-02”