Supla cloud Synology
-
Veelti
Ja mam postawioną virtualke na Synku - phpVirtualbox + obraz ze strony supli. Problem jest jeden. Nikt nie chce zrobić nowej virtualki więc nawet harmonogramu nie mogę ustawić.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Masz dockerfile który buduje supla server ze źródeł?nowy1 wrote: Fri Oct 27, 2017 12:47 pm supla-server miałem postawione jakiś czas na docker w synology tylko jak już pisałem sporo z tym pracy
-
nowy1
-
mareks6
Czy w przyszłości jest przewidziana jakaś aplikacja na dyski synology, którą z poziomu GUI (bez żadnych konsoli, SSH itp) będziesz można zainstalować i uruchomić serwer supla poprzez początkującego? Dyski Synology są ostatnim czasem coraz popularniejsze, a zawsze lepiej mieć serwer supli w domu niż zdalny uzależniony od internetu...
Drugie pytanie, może tak troszkę offtopic - czy serwery domowe mają taką samą funkcjonalność jak te zdalne? Pytam, gdyż sens stawiania serwera w domu jest w dużej mierze by np harmonogramy działały gdy "braknie" internetu i dla mnie nie ma sensu stawiać serwera w domu jeśli miałoby się okazać, że harmonogramy na tym domowym nie będą dostępne...
Drugie pytanie, może tak troszkę offtopic - czy serwery domowe mają taką samą funkcjonalność jak te zdalne? Pytam, gdyż sens stawiania serwera w domu jest w dużej mierze by np harmonogramy działały gdy "braknie" internetu i dla mnie nie ma sensu stawiać serwera w domu jeśli miałoby się okazać, że harmonogramy na tym domowym nie będą dostępne...
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
1. Próbujemy doprowadzić do takiego stanu aby instalacja na synology i qnap-ie była z GUImareks6 wrote: Sun Feb 04, 2018 11:57 am Czy w przyszłości jest przewidziana jakaś aplikacja na dyski synology, którą z poziomu GUI (bez żadnych konsoli, SSH itp) będziesz można zainstalować i uruchomić serwer supla poprzez początkującego? Dyski Synology są ostatnim czasem coraz popularniejsze, a zawsze lepiej mieć serwer supli w domu niż zdalny uzależniony od internetu...
2. Taka sama
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
mareks6
to świetne informacje 
Z niecierpliwością będę czekać na taką wersję i pewnie nie jestem sam
Z niecierpliwością będę czekać na taką wersję i pewnie nie jestem sam
-
WojtekSPEC
W temacie apki GUI na QNAP się ruszyło do przodu, a kiedy Synology?
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie 
Zapraszam: - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
Zapraszam: - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
-
Seba5120
Postaw VM + backup i z głowyWojtekSPEC wrote: Mon Mar 19, 2018 7:05 pm W temacie apki GUI na QNAP się ruszyło do przodu, a kiedy Synology?
Pytam czysto teoretycznie, bo jeżeli w niedługim czasie to uzbroję się w cierpliwośc, a jeżeli nic na ten temat nie wiadomo to będę się posiłkował maliną. Szkoda byłoby, bo serwer Synology posiadam![]()