XIAOMI LYWSD03MMC - odczyt przez ESP32
W tym linku co wysłałem w lewym górnym rogu masz menu. Tam jest tez flesher OTA. Wgraj nim oryginalny soft i wtedy tak jak mówisz jak wrócisz do tego pierwszego to bedziesz miał wszystko i znowu soft do wybrania i ustawienia i rodzaj komunikacji itd. Tak to mapietam mniej więcej. Tez raz coś skombinowałem że nie chciało sie połączyć ale idzie to odkręcić bez wlutowywania sie w układ
-
Bartoni
Czyli coś źle zrobiłem przy flashowaniu, że te różne opcje do konfigurowania w flasherOTA mi się nie pojawiają? Czy po wgrywaniu nowego softu nie ma możliwości konfiguracji? Czy jest jeszcze inny flasher, który umożliwia konfigurację, po zmianie softu?
Po podłączeniu przez bluetoth od razu są wszystkie ustawienia. czy napewno łączysz z przeglądarki chrome a nie np Mozilli? na mozilli to nie działa.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Bartoni
Ale masz czujnik z innym softem czy oryginalnym?
Jak miałem oryginalny to na tym flasher też miałem takie opcje, a po wgraniu innego softu nie połączy tym flasherem tylko połączy flasherOTA, a tam nie ma takich opcji cały czas o to chodzi
Jak miałem oryginalny to na tym flasher też miałem takie opcje, a po wgraniu innego softu nie połączy tym flasherem tylko połączy flasherOTA, a tam nie ma takich opcji cały czas o to chodzi
A z oryginalnym softem zgłasza sie tak jak poniżej. Wtedy naciskasz Activation i jak sie pokażą tokeny to wybierasz u góry firmware ATC_v47 i po wgraniu masz to co na pierszym zdjęciu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Bartoni
FlasheremOTA z drugiego linku wgrałem oryginalny soft, później Flasher z pierwszego linku i wgrałem: "niestandardowe oprogramowanie sprzętowe: ATC_v47.bin" (wybrałem jeden soft z 4 dostępnych, nie swój plik z softem z dysku), połączyłem się tym samym flasherem czyli z pierwszego linku i mam te opcje konfiguracyjne.
Wcześniej ściągnąłem soft z pierwszego postu tego tematu i flasher używałem również z tego pierwszego postu. Czyżby był jakiś błąd w tym sofcie?
Wcześniej ściągnąłem soft z pierwszego postu tego tematu i flasher używałem również z tego pierwszego postu. Czyżby był jakiś błąd w tym sofcie?
Na ostatnie pytanie nie odpowiem bo nie wiem.Bartoni wrote: Thu May 30, 2024 6:36 pm FlasheremOTA z drugiego linku wgrałem oryginalny soft, później Flasher z pierwszego linku i wgrałem: "niestandardowe oprogramowanie sprzętowe: ATC_v47.bin" (wybrałem jeden soft z 4 dostępnych, nie swój plik z softem z dysku), połączyłem się tym samym flasherem czyli z pierwszego linku i mam te opcje konfiguracyjne.
Ale rozumiem że na tym co Ci wysłałem to się udało... ?
-
Bartoni
Tak, udało się, dzięki za pomoc. Teraz w najbliższym czasie ESP32 S3, bo chce mieć wskazania z czujników w suplizzrr wrote: Thu May 30, 2024 6:46 pm
Na ostatnie pytanie nie odpowiem bo nie wiem.
Ale rozumiem że na tym co Ci wysłałem to się udało... ?