XIAOMI LYWSD03MMC - odczyt przez ESP32

zzrr
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

W tym linku co wysłałem w lewym górnym rogu masz menu. Tam jest tez flesher OTA. Wgraj nim oryginalny soft i wtedy tak jak mówisz jak wrócisz do tego pierwszego to bedziesz miał wszystko i znowu soft do wybrania i ustawienia i rodzaj komunikacji itd. Tak to mapietam mniej więcej. Tez raz coś skombinowałem że nie chciało sie połączyć ale idzie to odkręcić bez wlutowywania sie w układ
Bartoni

Czyli coś źle zrobiłem przy flashowaniu, że te różne opcje do konfigurowania w flasherOTA mi się nie pojawiają? Czy po wgrywaniu nowego softu nie ma możliwości konfiguracji? Czy jest jeszcze inny flasher, który umożliwia konfigurację, po zmianie softu?
lukasz06
Has thanked: 46 times
Been thanked: 21 times

A nie trzeba wgrać jakiegoś softu przejściowego, zanim przywrocisz orginalny? Tak coś kojarzę.
zzrr

Po podłączeniu przez bluetoth od razu są wszystkie ustawienia. czy napewno łączysz z przeglądarki chrome a nie np Mozilli? na mozilli to nie działa.
mio.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Bartoni

Ale masz czujnik z innym softem czy oryginalnym?

Jak miałem oryginalny to na tym flasher też miałem takie opcje, a po wgraniu innego softu nie połączy tym flasherem tylko połączy flasherOTA, a tam nie ma takich opcji cały czas o to chodzi
zzrr

A z oryginalnym softem zgłasza sie tak jak poniżej. Wtedy naciskasz Activation i jak sie pokażą tokeny to wybierasz u góry firmware ATC_v47 i po wgraniu masz to co na pierszym zdjęciu.
oryginalMIO.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
zzrr

wgraj Original_OTA_Xiaomi_LYWSD03MMC_v1.0.0_0130.bin z github z tego drugiego linka co Ci wysłałem w pierwszej wiadomości przez ten OTA i będziesz miał oryginalny soft i później sie połaczy
Bartoni

FlasheremOTA z drugiego linku wgrałem oryginalny soft, później Flasher z pierwszego linku i wgrałem: "niestandardowe oprogramowanie sprzętowe: ATC_v47.bin" (wybrałem jeden soft z 4 dostępnych, nie swój plik z softem z dysku), połączyłem się tym samym flasherem czyli z pierwszego linku i mam te opcje konfiguracyjne.

Wcześniej ściągnąłem soft z pierwszego postu tego tematu i flasher używałem również z tego pierwszego postu. Czyżby był jakiś błąd w tym sofcie?
zzrr

Bartoni wrote: Thu May 30, 2024 6:36 pm FlasheremOTA z drugiego linku wgrałem oryginalny soft, później Flasher z pierwszego linku i wgrałem: "niestandardowe oprogramowanie sprzętowe: ATC_v47.bin" (wybrałem jeden soft z 4 dostępnych, nie swój plik z softem z dysku), połączyłem się tym samym flasherem czyli z pierwszego linku i mam te opcje konfiguracyjne.

Wcześniej ściągnąłem soft z pierwszego postu tego tematu i flasher używałem również z tego pierwszego postu. Czyżby był jakiś błąd w tym sofcie?
Na ostatnie pytanie nie odpowiem bo nie wiem.
Ale rozumiem że na tym co Ci wysłałem to się udało... ?
Bartoni

zzrr wrote: Thu May 30, 2024 6:46 pm
Na ostatnie pytanie nie odpowiem bo nie wiem.
Ale rozumiem że na tym co Ci wysłałem to się udało... ?
Tak, udało się, dzięki za pomoc. Teraz w najbliższym czasie ESP32 S3, bo chce mieć wskazania z czujników w supli

Return to “Zagadnienia ogólne”