Polityka zmiany haseł na forum
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Jaka jest aktualnie polityka zmiany haseł dla forum? w tym roku zostałem zmuszony po raz drugi żeby zmienić hasło... to nawet w korpo jest co pół roku a to tylko forum ...
-
[email protected]
Dziękuję za potwierdzenie, co tak często?
Zrozumiał bym do Clouda, bo tam można by się trochę pobawić, ale tam znów nie pamiętam kiedy ostatnio zmieniałem.
Zrozumiał bym do Clouda, bo tam można by się trochę pobawić, ale tam znów nie pamiętam kiedy ostatnio zmieniałem.
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Kiedyś u mnie w pracy też była polityka zmiany hasła co miesiąc, kiedyś uważano że to są dobre praktyki. Ale dobre praktyki się zmieniły bo okazało się że takie częste zmiany haseł powodują patologię typu zapisane hasło na karteczce czy monitorze albo dodawania tylko cyfr z numerem miesiąca na końcu hasła.
Obecnie hasła nie trzeba zmiana za to wymagania co do złożoności hasła są nieco większe ale przez to jest sAnca zapamiętać to hasło jak nie trzeba go co miesiąc zmieniać
Obecnie hasła nie trzeba zmiana za to wymagania co do złożoności hasła są nieco większe ale przez to jest sAnca zapamiętać to hasło jak nie trzeba go co miesiąc zmieniać
-
[email protected]