Dodatkowe API na LANie
-
piayer69
Czy można z urządzeń z suplą, odczytywać stan kanałów wysyłając zapytania bezpośrednio do urządzenia? Potrzebuje odczytywać stan co minute, a nie chce DOSować serwerów supli. Innym wyjściem byłaby prywatna supla, ale chciałbym tego uniknąć.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Urządzenia nie mają wystawionego API lokalnie.piayer69 wrote: Tue Jun 25, 2024 4:32 pm Czy można z urządzeń z suplą, odczytywać stan kanałów wysyłając zapytania bezpośrednio do urządzenia? Potrzebuje odczytywać stan co minute, a nie chce DOSować serwerów supli. Innym wyjściem byłaby prywatna supla, ale chciałbym tego uniknąć.
Do takiego odczytu stanu, najlepiej jest podłączyć się pod broker MQTT
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
piayer69
Udało mi się podłączyć pod MQTT za pomocą explorera i widze że tylko połączenie szyfrowane może zostać nawiązane. W jaki sposób mogę to zrobić manualnie, czy mam wygenerować swój certyfikat i użyć jego? MQTT explorer ma tylko switch na włączenie lub wyłączenie tls, nie do końca rozumiem jak to działaklew wrote: Tue Jun 25, 2024 4:42 pmUrządzenia nie mają wystawionego API lokalnie.piayer69 wrote: Tue Jun 25, 2024 4:32 pm Czy można z urządzeń z suplą, odczytywać stan kanałów wysyłając zapytania bezpośrednio do urządzenia? Potrzebuje odczytywać stan co minute, a nie chce DOSować serwerów supli. Innym wyjściem byłaby prywatna supla, ale chciałbym tego uniknąć.
Do takiego odczytu stanu, najlepiej jest podłączyć się pod broker MQTT
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times