Dzień dobry,
a będzie jeszcze lepszy, jak już pojawi się możliwość zmiany loginu do SuplaCloud, choćby przez dodanie drugiego adresu @
Idealnie by było jakby login był loginem (tak jak jest na forum), a adres poczty poprzez który można np. zresetować hasło był adresem poczty elektronicznej i można by go aktualizować.
Przeszukałem forum i chyba najstarsze zapotrzebowanie na zmianę adresu @ (czyli loginu) pojawiło się w 2019 roku i trochę słabo, że przez 5 lat nikomu z twórców serwisu nie przeszkadza brak tej funkcjonalności. A zasłanianie się brakiem takiej potrzeby, bo tylko 3 osoby o to pytały jest jeszcze słabsze, bo zapewne dobrze wiecie, że całkiem spore grono osób które potrzebowały tej funkcjonalności odbiły się od ściany, czyli krótkich odpowiedzi (Nie, Nie, Nie da się) jakie można znaleźć na forum w wątku dotyczącym takiej potrzeby. Zapewne większość z tych potrzebujących pomyślała sobie swoje o braku tej funkcjonalności i musiała znaleźć inne rozwiązanie swojej potrzeby niejednokrotnie tracąc dostęp do danych historycznych, bo ktoś przy tworzeniu serwisu nie pomyślał o potrzebie czy konieczności zmiany adresu @ a teraz nie czuje potrzeby zawracania sobie tym głowy, bo prościej odpowiedzieć "Nie da się".
Postanowiłem poświęcić chwilę czasu na powyższe uwagi z nadzieją, że do twórców serwisu dotrze wreszcie, że dalsze brnięcie w zaniechanie rozwiązania tego problemu dla nas użytkowników jest uciążliwe. Sam stoję przed tym problemem, bo za kilka miesięcy domena powiązana z moim loginem przestanie być dostępna i już teraz chciałem zaktualizować swoje konto, ale ... "Niestety nie ma takiej możliwości."
z poważaniem
Krzysztof Janiszewski