Alarm otwarcia

Chochlik998

Witam jestem nowym użytkownikiem i zastanawiam się czy w supli jest możliwość ustawienia alarmu otwarcia furtki. Miałem taką sytuację że podczas burzy doszło do otwarcia furtki. Z góry dziękuję za pomoc.
Pietras81
Been thanked: 1 time

Chochlik998 wrote: Wed Jun 26, 2024 5:19 pm Witam jestem nowym użytkownikiem i zastanawiam się czy w supli jest możliwość ustawienia alarmu otwarcia furtki. Miałem taką sytuację że podczas burzy doszło do otwarcia furtki. Z góry dziękuję za pomoc.
Pytanie czy masz gdzie założyć jakiś czujnik typu kontrakton bo jeśli tak to żaden problem.
https://pietras-81.aqi.eco/
Chochlik998

Kontrakton pokazuje mi status furtki, mogę go użyć?
Pietras81
Been thanked: 1 time

Chochlik998 wrote: Wed Jun 26, 2024 6:28 pm Kontrakton pokazuje mi status furtki, mogę go użyć?
Tak ustaw scenę z opoznieniem i reakcje w cloud na tą scenę co będzie wysyłać powiadomienie. Bez opóźnienia będzie przychodzić powiadomienie za każdym otwarciem.
https://pietras-81.aqi.eco/
Chochlik998

Czy mógłbyś napisać krok po kroku jak to ustawić?
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

Scena
Opóźnienie dajesz wg swojego uznania
Wyślij powiadomienie

Potem wchodzisz w furtke i dajesz reakcje gdy otwarta na przerwij i wykonaj wcześniejszą scene

Gdy furtka zamknięta dajesz reakcje przerywającą scenę

Poniżej przykład jak ja wyłączam gosunda scena która oprócz powiadomienia wyłączą urządzenie gdy ładowanie jest mniejsze niż 2W
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec

Return to “Pomoc”